Eerste elftal koploper na 3-2 winst

22-11-2014

Met de wetenschap dat koploper ODIN’59 zo maar eens punten kon laten liggen bij SDC Putten begonnen VVA’71 en SteDoCo aan hun wedstrijd. Want in dat geval zou de winnaar de koppositie van ODIN’59 overnemen. De formatie van trainer Johan de Man, startend met de basiself van de laatste competitiewedstrijden, begon voortvarend tegen het ambitieuze SteDoCo dat als duidelijke doelstelling promotie naar de Topklasse heeft. Binnen 3 minuten lag de bal in het SteDoCo doel. Een prima pass van Koen Oost bracht Denny van Loen in stelling en alleen voor de SteDoCo goalie faalde de aanvaller niet en scoorde hij zijn achtste competitietreffer. SteDoCo was verrast met onmiddellijk daarna nog een goede Achterbergse scoringsmogelijkheid. Naarmate de eerste helft vorderde werd het een meer gelijkopgaande wedstrijd en de gasten uit het dorpje Hoornaar (in de Alblasserwaard met 1.800 inwoners) toonden aan een goed voetballende en fysiek sterke ploeg te hebben.  VVA’71 was in deze fase niet overal scherp genoeg en speelde zelf, vooral op het middenveld en bij het uitverdedigen, wat slordig. Waardoor het initiatief meer bij de tegenstander lag. In de 21e minuut was het bijna gelijk, SteDoCo zag een kopbal echter via de paal naast gaan. Terwijl SteDoCo meer aandrong viel aan de andere kant de tweede Achterbergse treffer. Een lange bal van achteruit kwam bij Siemen Eijkemans die de SteDoCo doelman ineens halverwege zijn speelhelft, ver van zijn doel, zag opduiken. Met een loepzuivere trap deponeerde Siemen de bal in het lege doel. Ondanks het verdienstelijke spel van SteDoCo was de thuisclub duidelijk effectiever. Want voor rust had de 3-0 al kunnen vallen als Anouar Tmim een uitval via Siemen Eijkemans beter had afgerond.
Ook de tweede helft bleef het onder heerlijke voetbalweersomstandigheden een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek. VVA’71 begon weer sterk en er waren volop kansen (van o.a. Rogier Gerritsen, Siemen Eijkemans, Anouar Tmim) te noteren om de voorsprong te vergroten. In de 61e minuut viel uiteindelijk de 3-0. Christy Bonevacia scoorde fraai van afstand met een droog schot. Een geflatteerde tussenstand gezien het spelbeeld, niet wat betreft scoringskansen. Nadat Anouar Tmim voor praktisch open doel nog miste brak het laatste kwart van de wedstrijd aan waarin SteDoCo alles of niets ging spelen en doelman Nicholas Skverer meer in actie moest komen. In tegenstelling tot de laatste wedstrijden sloop er onrust in de Achterbergse ploeg en de gasten roken de mogelijkheden. Nadat eerst Nicholas Skverer nog een goede redding had verricht was het in de 77e minuut toch raak. Niet attent verdedigen werd afgestraft en SteDoCo bracht de achterstand terug tot 3-1. In de 85e minuut kreeg SteDoCo wel heel gemakkelijke een vrije schop toebedeeld, net buiten het 16 metergebied. De matig ingeschoten bal werd verkeerd beoordeeld door de Achterbergse goalie zodat met 3-2 de spanning terug was in de wedstrijd. Geheel onnodig en iets wat VVA’71 zich volledig zich aan moest rekenen. In de slotfase met de nodige extra tijd werd het niet alleen spannend, ook het arbitrale trio onder leiding van scheidsrechter R.C.L. van der Wielen kreeg de handen vol aan de wedstrijd. Met als gevolg o.a. gele kaarten en een rode kaart voor een SteDoCo speler op aangeven van de assistent-scheidsrechter. VVA’71 wist de 3-2 stand uiteindelijk over de eindstreep te brengen waardoor de belangrijke drie punten in Achterberg bleven. Door dit resultaat en het 1-0 verlies van ODIN’59 mag VVA’71 zich na 10 speelronden koploper noemen in de zaterdaghoofdklasse A. Een plek om even van te genieten. Maar ook wetend dat de krachtsverhoudingen in deze hoofdklasse gering zijn en vanaf nu is VVA’71 als koploper de te kloppen ploeg. Benieuwd om te volgen hoe de groep met deze situatie omgaat.
Opstelling VVA’71: Nicholas Skverer, Roy Versluis, Luud Eijkemans, Koen Oost, Jorik van Ruiswijk, Rogier Gerritsen, Christy Bonevacia, Mourad Marbouh, Anouar Tmim, Denny van Loen (Ruben Rip), Siemen Eijkemans (Mike Versloot). Doelpunten VVA’71: Denny van Loen, Siemen Eijkemans, Christy Bonevacia. Gele kaarten VVA’71: Christy Bonevacia, Rogier Gerritsen, Mike Versloot.