VVA knokt zich naast FC Breukelen

16-04-2024

Zaterdag 13 april ’24 kreeg VVA Achterberg bezoek van FC Breukelen. Het werd een spannende en enerverende wedstrijd waarin de frustraties en emoties soms hoog opliepen en waar FC Breukelen zich bestolen voelde vanwege een, in hun ogen, onterechte penalty voor VVA Achterberg. Scheidsrechter Kenneth Debipersad uit Utrecht was de ‘gebeten hond’ bij de Breukelenaren, want hij gaf in de blessuretijd van de eerste helft een penalty aan VVA, waardoor de Achterbergers op 1-2 kwamen. Na een vrije trap van VVA, dacht men bij FC Breukelen een fluitsignaal te horen van de leidsman en dus pakte een speler van FC Breukelen de bal in de handen, waarna de scheidsrechter naar de penaltystip wees vanwege hands.

Maurice de Ruiter keerde weer terug in de wedstrijdselectie van VVA Achterberg na het uitzitten van 2 wedstrijden schorsing, maar dat hield niet in, dat er meteen veel aanvallend voetbal van VVA-zijde te zien was. De afstemming onderling liet nogal te wensen over en in de eerste helft hing VVA als los zand aan elkaar en was er totaal geen samenhang. Nog binnen het half uur profiteerde FC Breukelen volop van het foutenfestival bij VVA en was het eerst Jordi Grilk die de 0-1 aantekende in de 19e minuut en in de 28e minuut was het Junior Welten die FC Breukelen op 0-2 schoot. VVA zette daar nauwelijks kansen tegenover. In de 50e minuut was daar dan het bewuste penaltymoment. Luide protesten van FC Breukelen hielpen niet en Wesley van Beijnum benutte de strafschop koelbloedig. Het werd nog even onvriendelijk, want FC Breukelen vond dat VVA de penalty naast had moeten schieten uit sportieve overwegingen, gezien de scheidsrechterlijke dwaling, maar dat is natuurlijk een onzinnige gedachte.

Het donderde in de rust, waar trainer Dik Peters van Ton de spelers even duidelijk maakte, dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden en dat men zich niet als makke lammetjes naar de slachtbank moest laten leiden. De donderspeech had duidelijk geholpen, want VVA startte prima. Mike Jansen kopte net naast en Maurice de Ruiter had de gelijkmaker op zijn schoen. Hij kwam na een prima voorbereidende actie van Wesley Merkestein 1 op 1 tegen keeper Nick Turksma, maar de keeper van FC Breukelen redde bekwaam. VVA bleef druk zetten op FC Breukelen en FC Breukelen probeerde via snelle counters gevaarlijk te worden. In de 74e minuut kreeg Junior Welten een unieke kans om de voorsprong te vergroten, maar hij kopte over het doel van Wilco Verwoerd. In de 78e minuut kwam VVA op gelijke hoogte en was het Maurice de Ruiter die de gelijkmaker scoorde. De grensrechter van FC Breukelen vlagde voor buitenspel, maar daar was geen sprake van. VVA rook bloed en ging op zoek naar de overwinning. Luuk Bender was dichtbij een doelpunt, maar een wereldredding van keeper Nick Turksma voorkwam de 3-2. Even later kwam VVA goed weg, toen Tim Bijl in een riante positie over kopte. In de 92e minuut ging het dan toch nog fout voor VVA. Bob Brilleman zag doelman Wilco Verwoerd te ver voor zijn doel staan en vanaf 20 meter schoot hij de bal over de doelman heen. VVA rechtte haar rug en haalde nog eens alle krachten naar boven en dat resulteerde in de gelijkmaker in de 95e minuut van Luuk Bender. Nick ter Burg legde de vrije trap prima neer op de inlopende Luuk Bender en Luuk liet keeper Nick Turksma kansloos. Net voor tijd kreeg VVA nog een kleine kans op de overwinning, maar de omhaal van Wesley van Merkestein verdween naast het doel van FC Breukelen. Na 8 minuten blessuretijd vond scheidsrechter Debipersad het welletjes en floot hij voor het einde van de wedstrijd en moesten beide teams genoegen nemen met een punt.

,,We speelden een dramatische eerste helft", mopperde VVA-trainer Dik Peters van Ton. ,,Ik miste beleving bij mijn ploeg. In de tweede helft hebben we het wel goed opgepakt. Misschien heeft het publiek een leuke wedstrijd gezien, maar ik heb me over het algemeen kapot geërgerd."

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Jasper van Daalen (55e Bob van den Hudding), Mike Jansen, Luuk Bender, Bjorn Looijen, Nick ter Burg, Joris Kuipers, Giovanni Scharrenberg (58e Nico van Laar), Wesley van Beijnum, Maurice de Ruiter en Wesley van Merkestein.

Zaterdag 20 april a.s. speelt VVA Achterberg een uitwedstrijd en gaat het voor de ‘burenruzie’ op bezoek bij de Merino’s in Veenendaal. De aanvang is 14:30 uur op sportpark “De Groene Velden”.