VVA'71 niet voorbij Montfoort in eigen huis. Eindstand 1-1

06-12-2014

Met de week wordt duidelijker dat de hoofdklasse A wat de topklasseringen betreft een grote loterij is. Voor de tweede week op rij leed VVA’71 als koploper puntverlies en toch wordt nog steeds de ranglijst aangevoerd. Nu weer samen met ODIN’59 dat eveneens 22 punten heeft. Ook tegen het laaggeplaatste Montfoort kon de formatie van trainer Johan de Man op geen enkele wijze de koppositie waar maken. Blijkbaar kan met de weelde van lijstaanvoerder niet omgegaan worden.
De Achterbergers begonnen nog wel voortvarend en na acht minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Denny van Loen, spelend tegen zijn oude club, werd onreglementair gestuit binnen het strafschopgebied en Rogier Gerritsen benutte de toegekende penalty zuiver.
In het eerste kwart van de wedstrijd hield VVA’71, met Ruben Rip in de basis voor de geschorste Christy Bonevacia, het initiatief en een duidelijk veldoverwicht. Duidelijk was dat vv Montfoort gekomen was om niet te verliezen. VVA’71 verzuimde afstand te nemen waardoor de gasten geleidelijk aan terug kwamen in de wedstrijd. De thuisclub nam het veel te gemakkelijk op en bracht zichzelf onnodig in de problemen. In de slotfase van de eerste helft werd duidelijk dat de gasten zo maar langszij zouden kunnen komen. Wat dan ook in de 44e minuut gebeurde. Vanuit een hoekschop kon veel te gemakkelijk gescoord worden.
Wie dacht dat de Achterbergers in de tweede helft de zaak recht zou zetten kwam bedrogen uit. Het spelpeil zakte naar een bedenkelijk niveau en beide ploegen leden veel balverlies. VVA’71 maakte een zoekende indruk en speelde inspiratieloos en plichtmatig. Het heilige vuur ontbrak duidelijk deze wedstrijd. En omdat de gasten uit Montfoort niet wilden verliezen viel er voor de neutrale toeschouwer weinig te genieten op sportpark De Meent. De wedstrijd eindigde dan ook in een troosteloze 1-1. De thuisclub verdiende niet meer, en Montfoort kreeg een punt kado als beloning voor de getoonde inzet en wilskracht.
Opstelling: Nicholas Skverer, Roy Versluis, Luud Eijkemans, Koen Oost, Jorik van Ruiswijk, Rogier Gerritsen, Mourad Marbouh, Ruben Rip (Khalid Marbouh), Anouar Tmim (Mike Versloot), Siemen Eijkemans, Denny van Loen. Geel: Anouar Tmim, Jorik van Ruiswijk