Voorbeschouwing Oranje Wit - VVA Achterberg

25-09-2020

Zaterdag 26 september a.s. staat de eerste Gemeentelijke derby op het programma, want dan gaat ons eerste elftal op bezoek in Elst bij onze vrienden van Oranje-Wit.

Ons eerste elftal had vorige week een prima start in de competitie. Tegen het zwakke vv. ’t Vliegdorp werd een mooie 8-0 overwinning geboekt en voor de Achterbergers waren Ilias Abba (3x), Mark van Ruiswijk (2x), Simon Brouwer, Wesley van Beijnum en Wesley Merkestein allemaal trefzeker. Hoewel de score nog hoger had kunnen uitvallen was trainer Jan Veldhuizen tevreden met het resultaat, het vertoonde spel en de energie die in de wedstrijd werd gestoken. Dezelfde energie zal zaterdag ook hard nodig zijn, want VVA Achterberg heeft het in Elst vaak lastig tegen Oranje Wit.

Oranje Wit behaalde afgelopen zaterdag een verdienstelijk 2-2 gelijkspel in Cothen tegen de plaatselijke SVF en verdiende wellicht wel een overwinning. Het zal in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen er alles aan doen om het VVA Achterberg zo moeilijk mogelijk te maken. Vorig seizoen verspeelde VVA Achterberg dure punten in Elst door met 2-2 gelijk te spelen, dus het is gewaarschuwd. Bij de Elsterse club wacht een weerzien met oud-VVA doelman Ben Zeeman en de spelers Roberto van der Tier, Gary Chen en Yat-Wing Law. Ook zij zullen gebrand zijn op een goed resultaat tegen hun oude club.

Dit seizoen zal er in de 4e klasse naast promotie ook gestreden worden om degradatie. De KNVB voert met ingang van volgend seizoen een 5e klasse toe aan de voetbalpiramide en dat betekent einde van dit seizoen degradatie voor de nrs. 12, 13 en 14 naar de 5e klasse. Alle clubs zullen dus aan de bak moeten om te strijden voor promotie via klasse kampioenschap of periodekampioenschap en tegen degradatie. Daardoor wordt de 4e klasse dit seizoen een stuk interessanter.

In de wedstrijdselectie van VVA Achterberg ontbreekt zaterdag Kevin van Offeren vanwege een blessure.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. P.J. Huurdeman.

De aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur. We hopen dat er een grote supportersschare meekomt naar Elst. Het verzoek aan onze supporters is dan ook om in Elst de Corona-richtlijnen op te volgen. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.