VVA Achterberg ‘steelt’ punten bij Juliana’31

12-11-2022

Zaterdag 12 november jl. ging VVA Achterberg op bezoek in Malden bij Juliana’31. Op sportpark “Broeklanden” waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar na een hectische slotfase ging VVA Achterberg toch met de volle buit terug naar Achterberg.

Matige eerste helft van VVA Achterberg
In de eerste 10 minuten van de eerste elftal kregen beide teams wat kansen, maar het vizier stond aan beide zijden nog niet op scherp. Juliana’31 hanteerde een opportunistische strijdwijze met veel beweging in de ploeg en daar had VVA Achterberg wat moeite mee. Dat kwam vooral, omdat de veldbezetting bij VVA Achterberg niet klopte en er slordig en onzorgvuldig werd gespeeld waardoor er veel balverlies werd geleden. Hierdoor ontstond eigenlijk wat ‘flipperkastvoetbal’.

Sterke bankbezetting
In de rust greep trainer Dennis Koorn in. Er zat veel kwaliteit op de bank, dus werd er gewisseld en werden de accenten voor de 2e helft iets anders neergezet. Meteen na rust resulteerde dat in een goede kans voor Sander Keulen, maar zijn kopbal ging over het doel van keeper Bob Kuppen. Vervolgens stond VVA Achterberg een 10-tal minuten onder druk van Juliana’31 en moest keeper Wilco Verwoerd een aantal keren handelend optreden om een doelpunt te voorkomen. Na ruim een uur spelen werd Rick Degenaar in het veld gebracht en al bij zijn 1e balcontact was er gevaar en moest keeper Bob Kuppen handelend optreden. In de 70e minuut kwam VVA Achterberg op een 0-1 voorsprong. Rick Degenaar schoot de bal tegen de onderkant van de lat en bij het wegwerken van de bal door Juliana’31 kwam de bal bij Joris Kuipers terecht die vanaf 20 meter weergaloos en onhoudbaar de bal in het doel achter Bob Kuppen schoot. Vier minuten later was het alweer gelijk. Slecht ingrijpen in de defensie bij de Achterbergers gaf aanvoerder Marc de Winter de kans om de 1-1 te scoren.

Hectische slotfase
Beide partijen gaven nog even gas om voor de overwinning te gaan. Juliana’31 kreeg nog een goede kans, maar de bal werd over het doel geschoten en 2 minuten voor tijd kreeg VVA Achterberg een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Marvin van den Born werd in de 16-meter tegen de vlakte gewerkt en de bal werd door scheidsrechter Teunissen uit Ermelo op de stip gelegd. Waar Rick Degenaar normaal gesproken trefzeker is van de stip, werd de penalty gestopt door de keeper van Juliana’31. Toch trok VVA Achterberg aan het langste eind. In de blessuretijd gaf de ingevallen Marwin Looijen een perfecte voorzet en die werd door Rick Degenaar in het doel gekopt en zo kwam VVA Achterberg op 1-2. Juliana’31 gaf zich niet gewonnen en zelfs keeper Bob Kuppen ging bij een vrije trap mee naar voren. In de tegenaanval kwam de bal bij Wesley van Merkestein die vanaf 50 meter afstand de bal in het verlaten doel van Juliana’31 probeerde te schieten, maar hij raakte de binnenkant van de paal.

VVA Achterberg wint dus weer. Krijgt het hiermee teveel? Misschien wel, maar de individuele kwaliteiten gaven ook vandaag weer de doorslag. Een zure nederlaag voor Juliana’31 die we moeten complimenteren met hun spel waar VVA Achterberg het lastig mee had.