VVA wint met 3-4 in Achterveld

09-09-2019

In Achterveld speelde VVA Achterberg haar 2e bekerwedstrijd tegen 4e klasser SV Achterveld. De fysiek sterke 4e klasser was nog bekend van vorig seizoen.

Het werd een memorabele wedstrijd. Niet goed, maar rommelig, vol onderbrekingen en met 7 doelpunten.

VVA was in aanvang de betere ploeg, maar het was Achterveld wat op 1-0 kwam. Niet veel later tikte Simon Brouwer namens VVA de 1-1 binnen. Het spel was stevig, vooral van de zijde van de Achtervelders. Logisch omdat VVA de beter voetballende ploeg was. De scheidsrechter bepaald in dat geval de grens. Helaas had de scheids niet zijn beste middag.

Dit escaleerde bijna toen Achterveld de 2-1 scoorde. Een aanvaller van Achterveld ging diep en was eerder bij de bal dan VVA doelman Wilco Verwoerd die na de botsing aangeslagen op het veld bleef liggen. De aanval liep door en vanuit een duidelijke buitenspel positie scoorde Achterveld de 2-1. De scheids negeerde de grensrechter volledig, wuifde het buitenspel weg en keurde het doelpunt goed. Hierdoor liepen de gemoederen op, maar het werd nog erger. Hij negeerde ook de VVA doelman die buiten westen op het veld lag. Weigerde zelfs bij hem te gaan kijken. Er werden meerdere kaarten getrokken en de wedstrijd werd tijdelijk stilgelegd. Doelman Wilco Verwoerd ging per brancard van het veld, hij maakt het inmiddels weer goed.

Na ca 20 minuten werd de 1e helft hervat met Luc van Vilsteren op doel bij VVA. Nog voor rust scoorde opnieuw Simon Brouwer met een prima kopbal de 2-2. Ook hier weer vermeend buitenspel. Opnieuw werd de grensrechter genegeerd.

Bij rust werd er direct gedraaid, en al snel scoorde VVA op prima wijze de 2-3 en ook de 2-4. Wesley van Merkenstein en Erik Elings waren de doelpuntenmakers.

De wedstrijd bleef stevig met veel onderbrekingen voor blessures. VVA leek de buit binnen te hebben, maar ca 10 minuten voor tijd strafte Achterveld balverlies op het middenveld af en kwam terug tot 3-4. Achterveld rook zijn kansen en ging vol op de aanval. Dit resulteerde nog bijna in de gelijkmaker. Doelman Van Vilsteren en de binnenkant paal voorkwamen de gelijkmaker waarmee VVA de volle drie punten mee naar Achterberg kon nemen.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd uit bij vv Veenendaal waarna op 21 september de competitie voor de Achterbergers begint met een thuiswedstrijd tegen SVMM.