2e Plaats voor VVA bij Wageningen Cup

23-08-2021

Zaterdag 21 augustus ’21 nam VVA Achterberg deel aan de Intersport Winners Wageningen Cup bij gastheer WAVV in Wageningen. Na een goede poulefase bereikte VVA Achterberg de finale en helaas was ONA’53 daarin de sterkste en won het met 2-0. VVA Achterberg kan terugkijken op een goed toernooi. Een prima georganiseerd toernooi met heerlijke zonnige omstandigheden waarbij, zeker in de middag, een groot aantal toeschouwers aanwezig waren.

Om 9.45 uur vond de loting plaats door Ed Dolphijn (hoofsponsor van het toernooi) en Tonnie Bongers (voorzitter WAVV). VVA Achterberg werd ingedeeld in poule B en trof als tegenstanders CHRC uit Heelsum (4e klasse), RVW uit Heelsum (4e klasse) en WVV Wageningen (4e klasse). Poule A werd gevormd door ONA’53 uit Wageningen (3e klasse), WAVV uit Wageningen (4e klasse), Candia66 uit Rhenen (klassegenoot van VVA) en SKV uit Wageningen (3e klasse). VVA zat op papier in een makkelijke poule en het streven was dan ook om een finaleplaats te halen.

In de 1ste wedstrijd was WVV Wageningen de tegenstander en hoewel er een aantal kansen gecreëerd werden, bleef de stand 0-0. De volgende wedstrijd was tegen CHRC. CHRC had de 1ste wedstrijd gewonnen, dus voor VVA Achterberg was winst noodzakelijk. Het werd een 4-0 overwinning door doelpunten van Wesley van Merkestein (2x), Rick Degenaar en Mark van Ruiswijk. De laatste poulewedstrijd was tegen RVW en deze werd omgezet in een 2-0 winst door doelpunten van Wesley van Merkestein en Mark van Ruiswijk. Door dit resultaat eindigde VVA Achterberg als 1ste in poule B. 2e In poule B werd CHRC, 3e werd WVV Wageningen en RVW eindigde als 4e.

Poule A werd gewonnen door ONA’53, 2e werd SKV, 3e werd WAVV en Candia’66 eindigde als 4e.

De finale ging dus tussen ONA’53 en VVA Achterberg. Een terechte finale, want beide teams staken voetballend boven de rest uit. VVA Achterberg startte slecht aan de finale en binnen een minuut kwam ONA’53 op een 1-0 voorsprong na slecht verdedigen bij de Achterbergers. VVA Achterberg leek even aangeslagen door deze snelle tegentreffer, maar probeerde de draad weer op te pakken, maar kon niet echt overtuigen. Na 10 minuten kwam ONA’53 op een 2-0 voorsprong wederom door slecht verdedigen van de Achterbergers. Na de rust kwam VVA Achterberg beter in de wedstrijd en had het een aantal mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar telkens was de keeper van ONA’53 een sta in de weg en werd ONA’53 de terechte winnaar van de 23e editie de Intersport Winners Wageningen-Cup.

Dinsdag 24 augustus ’21 speelt VVA Achterberg tegen Lunteren. Aanvang 20.15 uur op sportpark “De Meent” te Achterberg.