VVA Achterberg scoort er driftig op los

26-04-2022

Met de geweldige 6-0 overwinning van vorige week tegen DEV Doorn nog in het achterhoofd moest er nu aangetreden worden tegen laagvlieger vv. Schalkwijk. Belangrijk is dan om meteen zo’n wedstrijd weer scherp te starten en te waken voor onderschatting van de tegenstander. VVA Achterberg kweet zich prima van deze taak en werkte volop aan het doelsaldo. De uiteindelijke uitslag was 11-0.

Snel beslist
In de wedstrijdselectie van trainer Dennis Koorn ontbraken Jasper van Daalen, Tim van Ginkel, Jorn Hiensch, Bart Prins en Tijmen van der Kolk vanwege blessures. Rick Degenaar was niet helemaal fit en startte op de bank. VVA Achterberg begon prima en besliste al binnen het kwartier de wedstrijd. Wesley van Beijnum opende na 12 minuten de score en nauwelijks een paar minuten later verdubbelde Wesley van Merkestein de score. Na 17 minuten scoorde een verdediger van vv. Schalkwijk in eigen doel en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Aanval na aanval rolde richting het doel van vv. Schalkwijk en alles speelde zich af op 1 helft. De ruststand was 7-0. Wesley van Merkestein scoorde 4-0, Melchior Onderstal 5-0, wederom Wesley van Merkestein 6-0 en Wesley van Beijnum bepaalde de ruststand op 7-0.

Dubbele cijfers
Evenals 2 weken geleden tegen DVSA was het ook nu weer mogelijk om een score in de dubbele cijfers te behalen. En dat gebeurde dan ook, want de eindstand werd 11-0. In de 2de helft werd er gescoord door Rick Degenaar (8-0), Wesley van Merkestein (9-0), Wesley van Beijnum (10-0) en Sven van den Brink (11-0).

Goed nieuws uit Cothen
De 11-0 overwinning was natuurlijk prima, maar na afloop kwam het bericht uit Cothen, dat DEV Doorn met 1-0 verloren had van SVF en dat was natuurlijk een prima bericht, want de voorsprong op DEV Doorn bedraagt nu 6 punten.

Opstelling VVA Achterberg:
Wilco Verwoerd (70e Wiebe Hendriks), Kay van der Harst (70e Ivo van Ginkel), Nico van Laar (46e Rick Degenaar), Wesley Rocourt (32e Patrick van der Laan), Melchior Onderstal, Mark van Ruiswijk, Ilias Abba, Gijs van Roekel, Wesley van Beijnum, Wesley van Merkestein en Sven van den Brink.

Zaterdag 30 april ’22 gaat VVA Achterberg op bezoek bij SV Panter. Deze wedstrijd op sportpark “De Groene Velden 2 om 14.30 uur.

De wedstrijd tegen vv. Schalkwijk is gefilmd door Jaap Voetbal. Op het YoutubeJaapvoetbal kanaal kunt u deze wedstrijd bekijken.