Eerste elftal bekert verder na 2-0 winst

15-11-2014

Via een plichtmatige en zuinige 2-0 zege op rksv Pancratius heeft VVA’71 de derde ronde van de districtsbekertoernooi West 1 bereikt. Het eerste elftal startte met een toch wel behoorlijke gewijzigde formatie, deels noodzakelijk en deels uit voorzorg. Naast de weken uitgeschakelde Jaimy Schaap waren ook Rogier Gerritsen, Luud Eijkemans en Jorik van Ruiswijk niet (geheel) wedstrijdfit, terwijl Ruben Rip ziek was. En Siemen Eijkemans begon op de bank, samen met Bas van den Berg, Leo van Eem en Khalid Marbouh. Tegenstander Pancratius uit Badhoevedorp maakte een gemotiveerde indruk en bleef de hele wedstrijd voor een goed resultaat gaan. De medekoploper uit de zondag tweedeklasse speelde zeker niet onverdienstelijk maar kon in aanvallend opzicht niet echt een vuist maken.VVA’71 speelde daarentegen vooral in de eerste helft slordig en met te weinig concentratie. Waardoor van een matige wedstrijd sprake met veel balverlies en zonder echte hoogtepunten. De eerste echte goede aanval van de Achterbergers was gelijk raak. In de 28e minuut scoorde de ijverige Mike Versloot uit een voorzet van Anouar Tmim. Bij een goed schot van Christy Bonevacia, net naast, bleef het verder in aanvallend opzicht in de eerste helft. In de tweede helft was het krachtsverschil duidelijker en was VVA’71 nadrukkelijk de bovenliggende partij. Mogelijkheden om snel afstand te nemen en een ruime voorsprong op te bouwen waren er voldoende. Met de kansen werd slordig en te nonchalant omgesprongen en het was uiteindelijk Mike Versloot die in 78e minuut de wedstrijd op slot deed. Na aangeven van Siemen Eijkemans kon eenvoudig de 2-0 gescoord worden. Bij deze stand zou het blijven waardoor het eerste elftal in het bekertoernooi blijft.
VVA’71- rksv Pancratius 2-0 (rust 1-0) 28. 1-0 Mike Versloot; 78. Mike Versloot 2-0.
Opstelling: Nicholas Skverer, Jannis Karafillakis, Nico van Laar, Koen Oost, Ricardo Vermeulen, Roy Versluis, Christy Bonevacia, Mourad Marbouh, Anouar Tmim, Mike Versloot (79. Khalid Marbouh), Denny van Loen (46. Siemen Eijkemans)