Eerste elftal houdt punten thuis tegen DFS Opheusden

01-11-2014

De eerste competitieconfrontatie in de geschiedenis tussen de beide dorpsclubs VVA’71 en DFS uit Opheusden is in een klinkende 3-0 overwinning geëindigd voor de Achterbergers. De gasten uit de Betuwe debuteren dit seizoen in de hoofdklasse na de laatste jaren een opmerkelijke en sterke opmars te hebben gemaakt. De competitiestart dit seizoen is echter nog moeizaam en de onlangs tussentijds nieuw aangestelde ervaren trainer Jan van Deinsen beseft terdege welke opdracht hem te wachten staat.
Bij VVA’71 stond de een solide wedstrijd keepende Nicholas Skverer in het doel als vervanger voor de met een pinkblessure voorlopig uitgeschakelde doelman Jaimy Schaap. Verder beschikte trainer Johan de Man over een fitte selectie en werd met uitzondering van de doelman gestart met dezelfde basis als tegen FC Breukelen.
Onder leiding van de talentvolle jonge arbiter Bijl was het op de warmste 1 november ooit goed toeven op sportpark de Meent. VVA’71 begon sterk tegen de gasten uit de Betuwe en vooral de aanvallers Denny van Loen en Siemen Eijkemans konden zich naar hartenlust uitleven in de ruimtes die hen geboden werden. In de 8e minuut was Siemen Eijkemans al dicht bij een treffer en drie minuten later was het echt raak. De weer gedreven spelende aanvoerder Roy Versluis gaf een prima diepe bal op de op snelheid liggende Denny van Loen die vervolgens beheerst afrondde en de openingstreffer voor de thuisclub aantekende.
Na de goede openingsfase lieten de Achterbergers de teugels wat vieren en ontstond er een wat rommelige fase. Met in de 41e minuut nog wel een prima aanval waarbij Siemen Eijkemans uiteindelijk op de DFS goalie stuitte. In verdedigend opzicht werd het VVA’71 niet echt moeilijk gemaakt en het enige gevaar van DFS kwam eigenlijk van een paar niet al te lastige afstandsschoten waarmee doelman Nicholas Skverer betrouwbaar omging.
Na rust werd een wat feller spelend DFS verwacht maar VVA’71 liet het niet zover komen. In de 49e minuut had het al 2-0 moeten zijn maar een snelle uitval na balverlies aan DFS zijde werd klungelig uitgespeeld. Een minuut later had het opnieuw raak kunnen zijn maar de doelman van DFS wist een enorme kans onschadelijk te maken. Het wachten was op de tweede en bevrijdende treffer aan Achterbergse zijde tegen de matig spelende gasten. In de 56e minuut viel dit doelpunt dan ook. Anouar Tmim zette na een prima aanval Denny van Loen opnieuw voor de DFS doelman en de lange spits rondde goed af, zijn 6e competitietreffer van dit seizoen scorend. Ook in het laatste halfuur bleven er mogelijkheden op meer treffers van de thuisclub maar verder dan een derde doelpunt kwam het niet. In de 76e minuut was het Anouar Tmim die de bal binnen schoot na mooi voorbereidend werk van Christy Bonevacia. Het laatste wapenfeit kwam van Mourad Marbouh die in de 87e minuut een vrije bal op de bovenkant van de lat schoot.
Een prima 3-0 resultaat voor VVA’71 en de tweede zege op rij na de 0-1 winst eerder bij FC Breukelen. Door deze zege is VVA’71 naar de tweede plaats op de ranglijst geklommen met net als Achilles Veen en SteDoCo 14 punten. Vijf punten minder dan koploper en winnaar van de eerste periode ODIN’59. En deze club is zaterdag de volgende tegenstander wat een pittige uitwedstrijd in Heemskerk wordt.
Opstelling: Nicholas Skverer, Roy Versluis, Luud Eijkemans, Koen Oost, Jorik van Ruiswijk, Rogier Gerritsen, Christy Bonevacia, Mourad Marbouh, Anouar Tmim, Denny van Loen (Mike Versloot), Siemen Eijkemans (Ruben Rip). Gele kaart: Denny van Loen. Man of the match: Denny van Loen