VVA start met grote overwinning

21-09-2020

Voor VVA begon de competitie met een thuiswedstrijd tegen VV t Vliegdorp uit Soesterberg. Voor de Achterbergers een onbekende tegenstander, die vorig seizoen in een andere 4e klasse geen potten kon breken. Ook dit seizoen zal Vliegdorp het moeilijk krijgen en omdat er komend seizoen een 5e klasse komt kunnen de Soesterbergers zomaar een degradatiekandidaat zijn. Tegen VVA was Vliegdorp zaterdagmiddag machteloos en kon het geen enkele kans produceren. Het werd een eenzijdige middag met uiteindelijk een 8-0 overwinning voor de thuisploeg.

Al na 7 minuten stond VVA met 2-0 voor. Eerst Ilias Abba en vervolgens Wesley van Beynum. Beiden met een mooi schot in de kruising. Na een fout van de keeper tikt Mark van Ruiswijk in de 23e minuut de 3-0 binnen. Ilias Abba scoort zijn 2e in de 29e minuut waarmee de ruststand wordt bereikt van 4-0. Direct na de rust scoort ook Mark van Ruiswijk zijn 2e goal met een prachtig gebogen schot. Ook Simon Brouwer pakt zijn doelpuntjes gelijk weer mee en scoort de 6-0 en de 7-0. Het slotakkoord is voor aanvoerder Wesley van Merkenstein die vlak voor tijd de 8-0 binnen schiet.

Een zeer eenzijdige wedstrijd, en voor VVA natuurlijk een prima start van de competitie. Over de krachtverhoudingen in de 4e klasse I zegt het nog niet zoveel. Daarvoor was de tegenstander vandaag te zwak.

Komende week staat er voor VVA een uitwedstrijd op het programma bij Oranje-Wit in Elst. Ook geen hoogvlieger, toch heeft VVA het in Elst vaak bijzonder lastig.

Opstelling VVA: Wilco Verwoerd, Wesley Rocourt, Bart Prins, Tim van Ginkel (70. Maik Veenendaal) Toine Korthouwer, Simon Brouwer (70. Kay van der Harst), Gijs van Roekel, Ilias Abba, Wesley van Beynum (80. Mitchel Strijdhorst), Wesley van Merkenstein, Mark van Ruiswijk.