Voorbeschouwing VVA Achterberg – Oranje Wit

13-10-2021

e tweede thuiswedstrijd van de nieuwe voetbalcompetitie 2021/’22 tegen Oranje Wit uit Elst is meteen de eerste van twee streekderby’s op een rij, want volgende week wacht de derby op de Grebbeberg tegen Candia’66. Na 3 wedstrijden heeft VVA Achterberg 7 punten behaald. Er werd gewonnen van Odijk (3-1) en Aurora (5-1) en gelijkgespeeld tegen Bunnik’73 (4-4). De eerste 2 wedstrijden waren niet echt overtuigend, maar afgelopen zaterdag liet de brigade van Jan Veldhuizen zien het voetballen nog niet verleerd te zijn, al zullen er altijd mensen zijn die zeggen dat sv. Aurora een zwakke(re) tegenstander was. VVA Achterberg is er zaterdag alles aan gelegen om met een winstpartij van het veld te stappen om geen verdere achterstand op te lopen en met een goed gevoel volgende week naar Rhenen af te reizen.

Oranje Wit behaalde tot nu toe 3 punten middels een winstpartij van 3-1 in de eerste competitiewedstrijd tegen SVF. Vervolgens werd er met 4-1 verloren van HDS en afgelopen zaterdag was DEV Doorn met 5-2 te sterk voor de Elstenaren. Bij Oranje-Wit komen we de oud-VVA’ers Ben Zeeman en Roberto van der Tier tegen, terwijl trainer Niels Visser en assistent-trainer Geurt van Setten natuurlijk ook geen onbekenden in onze kantine zijn. Oranje-Wit zal er zaterdag alles aan willen doen om met een resultaat uit Achterberg te vetrekken om enigszins aansluiting te houden met de middenmoot.

VVA Achterberg en Oranje Wit kwamen elkaar 8 keer tegen in competitieverband. Er was 7 keer winst voor VVA Achterberg en 1 duel eindigde in een gelijkspel. Doelsaldo na deze 8 wedstrijden is 43-7 in het voordeel van VVA Achterberg.

Bij de wedstrijd VVA Achterberg – Oranje Wit is Brett van Soest van de Kabouters de Pupil van de Week.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidrechter Kenneth Debipersad.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.

Aanvang: 14.30 uur

Na afloop van de wedstrijd is er live muziek met topartiest Henk de Jager. Voor de kinderen is er weer een springkussen.