Wanvertoning eerste elftal

04-10-2014

Wat DOVO in 6 competitiewedstrijden niet lukte is in deze wedstrijd DOVO-VVA’71 wel gelukt. Winnen van VVA’71. Of dat de verdienste van DOVO is, is maar zeer de vraag, want VVA’71 gaf in deze streekderby niet thuis. De inzet ontbrak, van organisatie was geen sprake, in alle opzichten was sprake van een collectief falen. Onherkenbaar in vergelijking met de laatste 2 wedstrijden. Alom slordig en inspiratieloos. In aanvallend opzicht machteloos, een middenveld dat er verloren bij liep en een verdediging dat alleen maar ruimte liet en achter de feiten aanliep. Enige positieve uitzondering was doelman Jaimy Schaap die een grotere nederlaag dan 3-1 voorkwam door niet alleen een strafschop te stoppen maar zeker in de 2e helft meer treffers van de thuisclub wist te voorkomen. Een teleurstellende en ook zeer matige streekderby met als enig hoogtepunt (of dieptepunt!) het akkefietje aan de zijlijn bij de dug-out van DOVO nadat de DOVO trainer, die ook na afloop zijn collega trainer tijdens de persconferentie respectloos behandelde, zo nodig de show weer moest stelen door de bal uit de handen van de VVA’71 aanvoerder te slaan. En vervolgens de onschuld speelt. De ervaren arbiter van dienst Ruud Bossen beoordeelt de situatie nadien dusdanig dat alleen doelman Jaimy Schaap geel krijgt. De aanstichter hierbij overigens wel onbestraft latend.
Bij rust was de stand 2-1 in het voordeel van de thuisclub. Bij het eerste doelpunt van de Veenendaalse club zag de verdediging er niet goed uit en het tweede doelpunt ontstond na knullig balverlies van Siemen Eijkemans waarna DOVO in de omschakeling in buitenspelpositie mocht doorgaan en eenvoudig 2-0 kon scoren. Via een treffer uit een vrije trap van Rogier Gerritsen deed VVA’71 iets terug en, hoewel niet verdiend, had het bij rust zelfs 2-2 kunnen zijn. Rogier Gerritsen zag zijn inzet echter net naast de verkeerde kant van de paal gaan. De verwachting dat na rust een ander VVA’71 in het veld zou staan verdween al snel want binnen 2 minuten na de spelhervatting wist de thuisclub eenvoudig 3-1 te scoren en te profiteren van het ontbreken van scherpte bij de Achterbergers. Wat restte was een tweede helft met onsamenhangend spel en een zoekend VVA’71. Van een wedstrijd was dan ook geen sprake en een duidelijke 3-1 nederlaag als eindresultaat.
Voor trainer Johan de Man en zijn manschappen werk aan de winkel om te tonen dat van een incident sprake is en de komende thuiswedstrijd een ander, herkenbaar, VVA’71 in het veld staat.
Opstelling: Jaimy Schaap, Roy Versluis, Luud Eijkemans, Koen Oost, Jorik van Ruiswijk, Rogier Gerritsen, Mourad Marbouh (Ricardo Vermeulen), Anouar Tmim (Mike Versloot), Siemen Eijkemans (Leo van Eem), Denny van Loen, Ruben Rip.