Wedstrijdverslag VVA'71 F1 - Valleivogels F1

Aanvang wedstrijd: 09:00 uur in Achterberg
Vandaag aanwezig: Bram, Cas, Laurens, Tom, Sam, Daan, Jordy, Allan en Luca.
Coach: Ronald
Aantal toeschouwers: 40 papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en overige familieleden

Het was eindelijk weer zover… De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie na de winterstop stond deze koude zaterdagochtend op het programma. Volledig compleet en super gemotiveerd begon stipt om 09:00 uur de wedstrijd tegen de Valleivogels.

Belangrijk om te vermelden is het feit dat eerder deze week trainer Ronald ziek is geweest en de training van woensdagavond overgenomen was door Cor en Gerrit. Een aantal maanden eerder was dit ook een keer voorgevallen en was de wedstrijd op zaterdag tegen de verhoudingen in verloren. Er werd flink geroddeld langs de kant dat dit door die onervaren trainers kwam. Hopelijk werd het tegendeel deze zaterdagochtend bewezen.

De jongens begonnen de wedstrijd sterk en een aantal grote kansen werden gecreëerd. Het waren echter de Valleivogels die tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong kwam. De eerste helft lukte het VVA niet om te scoren en tijdens de rust kregen de trainers van deze week dit nog maar eens duidelijk te horen.
Na een motiverende speech van de coach gingen de jongens wederom vol goede moed het veld op voor een tweede helft.

Ook de tweede helft was VVA de bovenliggende partij en eindelijk werd dit beloond met de gelijkmaker. Het was een gezamenlijke prestatie dat dit doelpunt eindelijk werd gemaakt. Toen ging het snel… Nog geen vijf minuten later werd de 2-1 gemaakt en stond VVA verdient op voorsprong.
Toen leek het wel of Valleivogels meer grip op de wedstrijd kregen en moest Bram (ook wel de Tijger genoemd) een paar keer flink aan de bak. Bram keepte een topwedstrijd en wist de voorsprong voor VVA te behouden. Uiteindelijk werd ook nog de 3-1 in de netten geschoten en was de overwinning een feit.
0-1 achter en 3-1 winnen… Waar hadden wij dit deze week eerder gezien. Sommige toeschouwers wilden daar niet te lang bij stil blijven staan.

Het is trouwens ook nog wel een vermelding waard dat tijdens het penalty schieten deze prachtig genomen werden en Bram er uiteindelijk maar 1 door liet. Een afspiegeling van de hele wedstrijd.

Goed gedaan jongens!! Een echte team overwinning en de eerste 3 punten zijn een feit!!