Eerste elftal blameert zich met 3-2 nederlaag tegen hekkensluiter

12-04-2014

Tegen hekkensluiter en aankomend degradant SDV Barneveld heeft het eerste elftal verzuimd het hoofdklasserschap voor komend seizoen veilig te stellen. Na 20 minuten leek het erop dat dit nog wel zou gaan gebeuren want op dat moment werd tegen een 0-2 voorsprong aangekeken. Een voorsprong die echter binnen 4 minuten werd weggegeven waarbij de Postcodeloterij niets is. Want na een half uur spelen keek VVA’71 tegen een 3-2 achterstand aan. Een stand die niet meer zou veranderen en waardoor de ploeg onnodig toch nog problemen op zich lijkt af te roepen. Een zwalkende verdediging zonder enige bezieling en leiding, een slordig en plichtmatig middenveld en een inspiratieloze, machteloze voorhoede met een als collectief plichtmatig, ongeconcentreerd en slap optreden tegen een zeer matige opponent (die ook nog eens eerder de punten verdiende dan VVA’71) is het verhaal van deze povere wedstrijd.
Interim trainer Richard van Vliet kwam opnieuw met een sterk gewijzigde opstelling in het veld met de terugkeer van de onzichtbare Clint van der Wal en wedstrijdritme missende Rogier Gerritsen in de basis. Ook de onzichtbaar spelende Jasper Bolland kende een basisplaats ten koste van Matthijs Boom. Doordat Christy Bonevacia naar de achterste linie verhuisde moest Nico van Laar vanaf de bank toekijken. In het doel keerde de onzeker acterende Julius van der Linden na een wedstrijd schorsing terug in de basis terwijl Lester Stofkoper de plaats van de geschorste Nick Vijlbrief innam.
De wedstrijd op de fraaie accommodatie van SDV Barneveld onder leiding van arbiter De Wit begon voorspoedig voor de Achterbergers tegen een hele matige tegenstander. Door 2 doelpunten van Siemen Eijkemans was het na 22 minuten al eenvoudig en zonder hoogstaand spel 0-2 voor de ploeg van aanvoerder Roy Versluis. Een fraaie treffer van de thuisclub 3 minuten later betekende de ommekeer. Want binnen 4 minuten boog de thuisclub die puur op basis van inzet voor een goed resultaat vocht de 0-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Mogelijk omdat er als een slappe hap verdedigd werd aan VVA’71 zijde. Vijf doelpunten binnen een half uur bevestigde dat er 2 ploegen tegen elkaar in het veld stonden die in verdedigend opzicht tot de zwaksten van de hoofdklasse A behoren.
Na rust had VVA’71 het initiatief en beperkte de thuisclub zich tot verdedigen van de voorsprong en het loeren op een uitval. Echt gevaarlijk en overtuigend werd het niet waardoor de thuisclub vrij eenvoudig overeind kon blijven. Ook de wissels konden niet het tij keren hoewel de voor Jasper Bolland in het veld gekomen Leo van Eem vlak voor het eindsignaal nog wel de beste mogelijkheid van de tweede helft kreeg. De bal werd echter verkeerd beoordeeld waardoor zijn inzet naast het SDV Barneveld doel verdween.
Met dit 3-2 verlies ziet VVA’71 de degradatiezone weer dichterbij komen en door de winst van Odin’59 en Bennekom vallen de Achterbergers terug op de 9e plaats van de ranglijst, 2 plaatsen boven de degradatiezone. De volgende wedstrijd, a.s. zaterdag thuis tegen het in de degradatiezone verkerende Montfoort dat DOVO thuis met 3-2 versloeg, wordt hierdoor nog een ontmoeting van belang.
Opstelling: Julius van der Linden, Lester Stofkoper, Christy Bonevacia, Luud Eijkemans, Mourad Marbouh, Roy Versluis, Rogier Gerritsen, Marc Harlaux (Gerrit Bartels), Jasper Bolland (Leo van Eem), Clint van der Wal (Matthijs Boom), Siemen Eijkemans. Geel: Lester Stofkoper.