Voorbeschouwing Juliana’31 - VVA Achterberg

09-11-2022

Zaterdag 12 november a.s. gaat VVA Achterberg op bezoek in Malden om daar de wedstrijd te spelen tegen het zaterdag team van Juliana’31. Het elftal van trainer Dennis Koorn presteert uitmuntend en zal ook zaterdag weer ongetwijfeld alles in het werk stellen om de 3 punten mee naar Achterberg te nemen.

Over de club Juliana’31 lezen we o.a. het volgende op hun website:
1931 Het was 21 juli 1931 toen negen jongens, gewapend met schop en hakmes, op een rammelende fietsen de hei op hobbelden om in enige avonden tijd het stukje grond, gelegen op de plaats waar enige tijd daarvoor nog woonwagens stonden, om te toveren in een stoffige zandvlakte, hier zou de Juliana-bal moeten gaan rollen. Met aaneengeknoopte eindjes touw werd een stukje hei afgezet. Op 28 juli fietsten de jongens naar Nijmegen en kochten een leren bal, er kon gevoetbald worden. Nog niet in clubverband, maar wel vriendschappelijk tegen Eendracht uit Mook. De officiële oprichting vond plaats op 6 augustus 1931 in café Nillissen (nu WOK restaurant Malden). Juliana'31 had 23 leden, genoeg voor twee elftallen. Het originele tenue bestond uit zwarte broek en rood/geel gestreepte shirts.

Juliana’31 beschikt over een zondag afdeling (4 teams), een zaterdag afdeling (5 teams) en daarnaast beschikt het nog over een 30-tal jeugdteams en ook meisjes- en vrouwenvoetbal is vertegenwoordigd. Het eerste zondag elftal komt uit in de Hoofdklasse B.

Het zaterdagelftal van Juliana’31 werd vorig seizoen met overmacht kampioen in de 4de klasse en is dus net als VVA Achterberg gestart als promovendus in de 3e klasse A. Tot op heden behaalde Juliana’31 4 punten uit 5 wedstrijden met een doelsaldo van 6 tegen 11. Juliana’31 ligt 1 wedstrijd achter, omdat de uitwedstrijd tegen Advendo’57 afgelast werd. Tot op heden was er winst op ONA’53 (3-2), een gelijkspel tegen Blauw Geel’55 (1-1) en werd er verloren van WAVV (2-1), vv. Veenendaal (1-0) en ESA (5-1). Komende zaterdag zal het proberen om de punten in eigen huis te willen houden om niet verderop te raken en aansluiting te houden met de middenmoot.

VVA Achterberg heeft een prachtige reeks neergezet. Na het verlies in de 1e competitiewedstrijd tegen ESA wist het 5 keer op rij te winnen. Er wordt scherp getraind, voetballend worden er stappen gezet en daarnaast is beschikt het team over strijdlust, wilskracht en veerkracht. Dat bleek afgelopen zaterdag weer eens toen JVC Cuijk in eigen huis bedwongen werd. Ook aankomende zaterdag zijn deze ingrediënten nodig om Juliana’31 te bestrijden en voor de volle winst te gaan en op die manier de zegereeks voort te zetten en de druk op koploper ESA te houden.

Juliana’31 en VVA Achterberg zijn nog niet eerder in wedstrijdverband tegen elkaar uitgekomen.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Richard Teunissen uit Ermelo.

Locatie: Sportpark “De Broeklanden” te Malden.
Aanvang: 15.00 uur