De Jodan Boys - VVA'71

04-09-2014

Het eerste elftal gaat a.s. zaterdag aan het derde seizoen in de zaterdag hoofdklasse beginnen. In Gouda wordt aangetreden tegen cvv De Jodan Boys, een club waar nog niet eerder tegen werd gespeeld.
In de bekerpoule heeft De Jodan Boys al prima gepresteerd door alle 3 wedstrijden winnend af te sluiten. 2-0 winst was er tegen zowel ARC als de Meern (za.) en tegen Elinkwijk werd met 2-1 gewonnen.
De Christelijke Voetbalvereniging De Jodan Boys is in 1934 ontstaan uit de Jongerenvereniging Daniel (C.J.M.V. Daniel). In de jaren ’70 was de club al op het hoogste zaterdagamateurniveau actief en werd gespeeld tegen clubs als Noordwijk, Kozakken Boys, Quick Boys.
In het seizoen 2008/09 werd wederom op het hoogste niveau van dat moment, de zaterdag hoofdklasse, uitgekomen. Met tegenstanders als IJsselmeervogels, Spakenburg, GVVV. Bij de invoering van de Topklasse in 2010/11 was De Jodan Boys er niet bij maar in 2012 werd na een kampioenschap in de hoofdklasse A de stap naar de elite van het zaterdagvoetbal, de topklasse, weer gemaakt. Dit verblijf duurde echter maar 1 seizoen. Afgelopen seizoen werd de club uit Gouda in de hoofdklasse B 10e met 34 punten uit 26 wedstrijden.
VVA’71 treft op sportpark De Oosterwei in Gouda dus een gerenommeerde tegenstander die met trainer Dennis van den IJssel en 5 nieuwe aanwinsten in de selectie ongetwijfeld via een goede competitiestart de weg omhoog weer wil gaan maken.
Voor trainer Johan de Man is de wedstrijd tegen De Jodan Boys zaterdag de vuurdoop als hoofdtrainer in de zaterdag hoofdklasse A. De Veenendaalse oefenmeester kende geen optimale voorbereiding. Om uiteenlopende redenen sloten er spelers later bij de groep aan en sommige spelers kampten nog met naweeën van blessures van vorig seizoen. Ook is bv. Matthijs Boom voorlopig niet beschikbaar vanwege drukke werkzaamheden. De wedstrijden in de voorbereiding kenmerkten zich ook nog door wisselvalligheid. De vraag is of er al sprake is van een herkenbare speelstijl en vaste of optimale formatie. In ieder geval wordt het interessant om te zien waar de ploeg op dit moment staat.
De Jodan Boys – VVA’71 begint a.s. zaterdag om 14.30 uur.

Lees HIER ook de voorbeschouwing op de wedstrijd De Jodan Boys - VVA'71 op de website van De Jodan Boys.