VVA Achterberg te sterk voor Oranje Wit

18-10-2021

In de eerste derby van het seizoen boekte VVA Achterberg een ruime 6-0 overwinning op Oranje Wit uit Elst. In de 1ste helft konden de Elstenaren de stand nog op 0-0 houden, maar na rust werd het weggespeeld door VVA Achterberg. Een goede opwarmer voor de Achterbergers richting de derby van zaterdag a.s. op de Grebbeberg tegen Candia’66

Tactisch plan
De technische staf van Oranje Wit had een tactisch erg verdedigend plan uitgewerkt om VVA Achterberg het voetballen lastig te maken. Men zakte ver terug op eigen helft, maakte het speelveld klein en bleef compact spelen. VVA Achterberg was in de 1ste helft niet bij machte om hier voetballende oplossingen tegenover te zetten. Over en weer waren er een aantal kansen en moesten beide keepers handelend optreden en zodoende was de ruststand 0-0.

Verzet gebroken
In de tweede helft wist VVA Achterberg binnen 20 minuten de wedstrijd te beslissen. Eerst scoorde Wesley van Merkestein op aangeven van Wesley van Beijnum, daarna was het Jasper van Daalen die scoorde en even later was het Mark van Ruiswijk die een perfecte voorzet van Patrick van der Laan fraai inkopte. Het verzet van Oranje Wit was gebroken en in het laatste half uur van de wedstrijd werden ze totaal weggespeeld. VVA Achterberg wist door 2 doelpunten van Jorn Hiensch en nog een doelpunt van Wesley van Merkestein de eindstand op 6-0 te brengen.

Gedeeld koploper
VVA Achterberg voert momenteel de ranglijst aan met 10 punten uit 4 wedstrijden. Candia’66, DEV Doorn en ’t Goy hebben ook allemaal 10 punten uit 4 wedstrijden, maar VVA Achterberg heeft een beter doelsaldo. Volgende week zaterdag staan er 2 krakers op het programma nl. Candia’66 – VVA Achterberg en ’t Goy – DEV Doorn.

Opstelling VVA Achterberg:

Wilco Verwoerd, Maik Veenendaal (78e Tim van Ginkel), Bart Prins, Wesley Rocourt, Patrick van der Laan, Melchior Onderstal (70e Jorn Hiensch), Ilias Abba, Jasper van Daalen (86e Sven van den Brink), Wesley van Beijnum, Mark van Ruiswijk (70e Gijs van Roekel) en Wesley van Merkestein.

Zaterdag 23 oktober ’21 speelt VVA Achterberg dus de volgende derby, want dan gaat het op bezoek bij Candia’66 op de Grebbeberg. De aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.