Belangrijke driepunter voor eerste elftal

22-03-2014

Na de belangrijke 0-1 winst bij DOVO van vorige week wachtte opnieuw een cruciale wedstrijd voor interim trainer Richard van Vliet die deze wedstrijd op de bank geassisteerd werd door oud-speler Arnaud Weideman. Dit omdat Marco Holster na zijn rode kaart van vorige week voor 2 wedstrijden geschorst werd. Tegenstander DVS’33 was echter ook alles gelegen aan een goed resultaat. Dit om het gat met de top 3 niet groter te laten worden. De wedstrijd op sportpark De Meent haalde niet het niveau van de heenwedstrijd in Ermelo maar spannend werd het wel. Al na 4 minuten keken de Achterbergers tegen een 0-1 achterstand aan na finaal mistasten in de Achterbergse defensie waardoor Maurice de Ruiter eenvoudig kon binnen tikken en de gasten van de Veluwe aan een voorsprong hielp. Twee minuten later was het echter alweer gelijk. Na een klutsbal ging Clint van der Wal goed door en de ontstane kans werd door de spits bekwaam afgerond. VVA’71 kreeg in de eerste helft via o.a. Siemen Eijkemans en Nico van Laar nog prima scoringsmogelijkheden. Echter, bij rust keek de thuisclub wel tegen een 1-2 achterstand aan. Een ongelukkige en misschien ook wel domme overtreding van Christy Bonevacia in het strafschopgebied werd door de arbiter van dienst ongenadig beoordeeld met een strafschop. Henk Baum liet deze kans niet onbenut en bracht DVS’33 aan de leiding. Na rust was VVA’71 de licht bovenliggende partij en na een prima assist van Siemen Eijkemans was het Clint van der Wal die opnieuw doel trof en zijn tweede treffer van deze middag aantekende. Het laatste kwart van de wedstrijd kende een spannend en opwinnend slot. Nadat eerst Khalid Marbouh verzuimde om VVA’71 aan de leiding te helpen ging onmiddellijk daarna doelman Julius van der Linden in de fout. Na een inschattingsfout werd een overtreding binnen het strafschopgebied zwaar bestraft. Met als resultaat rood voor Julius van der Linden en een strafschop voor de bezoekers uit Ermelo. De tijdens dit seizoen overgekomen Robbin van Schieveen moest zijn opwachting maken en begon met een strafschop tegen. De inzet van Henk Baum werd echter prima gekeerd door invaller-doelman Robbin van Schieveen waardoor de Achterbergers in de wedstrijd bleven. De gestopte elfmeter gaf VVA’71 een boost wat in de 73e minuut zelfs resulteerde in een derde treffer voor de Achterbergers. Een snelle uitval bracht de bal bij Siemen Eijkemans die op zijn beurt prima de vers in het veld gekomen Leo van Eem bediende. De aanvaller liet deze kans niet onbenut en schoot de 3-2 voor VVA’71 binnen. DVS’33 probeerde in het laatste kwart van de wedstrijd nog wel langszij te komen maar echt gevaarlijke situaties ontstonden niet en VVA’71 hield vrij eenvoudig stand. Het eindsignaal van scheidsrechter Dubbeld werd met gejuich ontmoet. Na lange tijd werd thuis weer eens gewonnen en een tweede overwinning op rij onder interim trainer Richard van Vliet kan de ploeg met het oog de ranglijst heel goed gebruiken. Vooral het laatste deel van de wedstrijd toonde de ploeg veerkracht en een hecht collectief te zijn. Opstelling: Julius van der Linden, Lester Stofkoper, Nico van Laar, Luud Eijkemans, Mourad Marbouh, Roy Versluis, Christy Bonevacia, Marc Harlaux, Khalid Marbouh (Robbin van Schieveen), Clint van der Wal (Leo van Eem), Siemen Eijkemans (Matthijs Boom). Man of the match: Robbin van Schieveen.