Eerste elftal onderuit bij Quick Boys

12-10-2013

Quick Boys - V.V.A.71 3-1 (rust 0-1) Doelpunt V.V.A.71 Marc Harlaux.

Het eerste elftal is met lege handen teruggekeerd uit Katwijk aan Zee. Tegen titelkandidaat Quick Boys werd tegen een geflatteerde 3-1 nederlaag opgelopen. Trainer Henk van de Pol had de basisformatie ten opzichte van de vorige wedstrijd op 1 plek gewijzigd. Luud Eijkemans begon in de basis en Gerrit Bartels nam plaats op de bank. Als gevolg hiervan werd ook een andere spelopvatting gehanteerd. De bedoeling was de thuisclub het initiatief te geven en het spel te laten maken en via bewegende voorwaartsen op de counter proberen toe te slaan. De spelopvatting leek ruim een uur te werken. Bij rust keken de Achterbergers zelfs tegen een geflatteerde 0-1 voorsprong aan. Quick Boys zag zowel de lat als de paal een keer in de weg staan terwijl VVA’71 op slag van rust toesloeg. Nadat eerst Siemen Eijkemans alleen voor de Quick Boys doelman verscheen schoot Marc Harlaux in de 44e minuut na goed combinatiespel de bal onhoudbaar in de verste hoek. Een verrassende voorsprong was een feit voor de hardwerkende VVA’71 formatie, waarbij aanvoerder Roy Versluis voorop ging in de strijd. De thuisclub wisselde gelijk na rust en trok nog fanatieker ten aanval, aangemoedigd door de ruim 2000 toeschouwers. Na nog een kleine mogelijkheid in de 55e minuut moest VVA’71 steeds verder terug en ook fysiek kwam de ploeg tekort. In de 63e minuut viel de gelijkmaker. Doelman Nicholas Skverer kon niet voorkomen dat een schot op de lat belandde en de terugkomende bal kon gemakkelijk worden ingekopt. Quick Boys behield de beste mogelijkheden maar het duurde tot de 85e minuut voordat, mede door de matige arbitrage, de leiding kon worden genomen. Een te gemakkelijk gegeven vrije bal kon mede door niet attent opstellen in verdedigend opzicht raak geschoten worden waardoor de thuisclub een verdiende 2-1 voorsprong nam. In de 89e minuut eiste scheidsrechter Ketterij de hoofdrol op. Invaller Lester Stofkoper ging in de fout waardoor Quick Boys kon opstomen richting het doel van VVA’71. Een overtreding in een mêlee van spelers in het strafschopgebied leverde Quick Boys een presentje op in de vorm van een strafschop. Waarna de scheidsrechter ook nog eens een willekeurige rode kaart trok met de niets vermoedende Christy Bonevacia als ‘slachtoffer’. De toegekende penalty werd feilloos benut waardoor Quick Boys de punten thuis hield. Een zege die met ontlading werd begroet. VVA’71 stond voor de 2e wedstrijd op rij met lege handen en bleek verdedigend opnieuw kwetsbaar. Aanstaande dinsdag wordt een oefenwedstrijd gespeeld tegen zondagtopklasser FC Lienden. Deze wedstrijd begint om 20 uur op sportpark De Meent te Achterberg. Opstelling: Nicholas Skverer, Nick Vijlbrief (Lester Stofkoper), Nico van Laar, Luud Eijkemans, Mourad Marbouh, Roy Versluis, Christy Bonevacia, Marc Harlaux, Rogier Gerritsen, Matthijs Boom (Gerrit Bartels), Siemen Eijkemans. Geel: Luud Eijkemans, Roy Versluis. Rood: Christy Bonevacia.