Zuur puntverlies eerste elftal, falende arbitrage

06-09-2014

In tegenstelling tot de voorgaande 2 seizoen in de hoofdklasse wist het eerste elftal de seizoensouverture niet met winst af te sluiten. Dit keer moest in de eerste competitiewedstrijd van een nieuw voetbalseizoen genoegen genomen worden met een gelijkspel. Onnodig en misschien wel duur puntverlies tegen tegenstander cvv De Jodan Boys. Aan de andere kant geen slecht resultaat als na 10 minuten VVA’71 al verder moet met 10 spelers, na een dubieuze en eenzijdige beslissing met als gevolg een rode kaart voor Christy Bonevacia door de niet objectieve, onzekere en zwakke arbitrage onder leiding van scheidsrechter Selier, voor wie het hoofdklasse niveau te hoog gegrepen lijkt. Bovendien moest de formatie van trainer/coach Johan de Man in de slotfase zelfs met 9 spelers verder toen Koen Oost behoorlijk geblesseerd het veld moest verlaten.

Op sportpark Oosterwei in Gouda traden cvv De Jodan Boys en VVA’71 voor het eerst in competitieverband aan. De formatie van trainer Johan de Man kwam scherp uit de kleedkamers wat zich al in een 0-1 voorsprong vertaalde binnen 1 minuut. Denny van Loen was er als de kippen bij om nonchalance in de verdediging van De Jodan Boys onmiddellijk doeltreffend uit te buiten waarmee de spits zijn eerste competitiedoelpunt voor VVA’71 wist te scoren. In de 4e minuut was de stand echter al gelijk door een te gemakkelijk weggegeven kopdoelpunt van de thuisclub. Zeker in de eerste helft zag het er bij hoge ballen in verdedigend opzicht niet goed uit bij de Achterbergers. In de 11e minuut zou de scheidsrechter van dienst een hoofdrol opeisen en de wedstrijd verscherpen. Bij twee opeenvolgende pittige overtredingen met een vrije trap voor VVA’71 voor de eerste overtreding werd er niet opgetreden tegen de thuisclub maar kregen wel een verbouwereerde Christy Bonevacia een rode kaart en Ruben Rip een gele kaart. Ook later in de wedstrijd bleek de scheidsrechter gevoelig te zijn voor overdreven reacties van spelers en publiek. VVA’71 moest de wedstrijd met 10 man vervolgen en deed dat zeker in de eerste helft alleszins redelijk. Wel wisselde Johan de Man in de 28e minuut Khalid Marbouh voor Ricardo Vermeulen om het team in verdedigend opzicht wat beter neer te zetten. Ook kreeg doelman Jaimy Schaap, die de voorkeur kreeg deze wedstrijd boven Nicholas Skverer,  de gelegenheid zich te onderscheiden hetgeen hem goed afging. De met inzet spelende en beter voetbal spelende Achterbergse formatie kwam in de 36e minuut op een 1-2 voorsprong. Prima voorbereidend werk van Anouar Tmim werd door Rogier Gerritsen fraai afgerond. Met deze 1-2 voorsprong werd de rust ingegaan. In de 49e minuut had VVA’71 de gelegenheid om de wedstrijd op slot te gooien ondanks de mindertalsituatie. Bij een snelle uitval over rechts ontstond een overtal situatie die afgerond had moeten worden. Rogier Gerritsen koos echter voor eigen succes en de doelman van de thuisclub wist te redden. In de 62e minuut ontstond een plotselinge goede scoringsmogelijkheid voor Ruben Rip maar zijn inzet ging in het zijnet. Naar mate de wedstrijd vorderde werden de ruimtes groter en moest VVA’71 terug. De thuisclub bracht de nodige aanvallende wissels in en in de 76e minuut viel dan ook de, gezien de spelverhouding, terechte gelijkmaker. In de 85e minuut moest VVA’71 met 9 man verder door een op het oog serieuze enkelblessure van Koen Oost. Gescoord zou er niet meer worden waardoor de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Cvv Jodan Boys – VVA’71 2-2 (rust 1-2). Doelpunten VVA’71: Denny van Loen (0-1); Rogier Gerritsen (1-2). Rood: Christy Bonevacia. Geel: Ruben Rip, Rogier Gerritsen. Opstelling: Jaimy Schaap, Roy Versluis, Luud Eijkemans, Koen Oost, Jorik van Ruiswijk, Rogier Gerritsen, Christy Bonevacia, Anouar Tmim, Khalid Marbouh (Ricardo Vermeulen), Denny van Loen (Mike Versloot), Ruben Rip (Siemen Eijkemans).