Johan van Kouterik benoemd tot Erevoorzitter van VVA’71

04-01-2014

Tijdens de drukbezochte en gezellige Nieuwjaarsinstuif  van zaterdag 4 januari jl. werd Johan van Kouterik benoemd tot 1e Erevoorzitter van VVA’71. Johan is initiatiefnemer en medeoprichter van VVA’71 en vanaf de oprichting bestuurslid geweest. In 1971 tot 1979 was Johan secretaris en daarna was hij (met een onderbreking van 1 seizoen) tot 1 augustus 2012 voorzitter van de club. Johan is jarenlang het boegbeeld geweest van VVA’71 en onder zijn leiding is VVA’71 uitgegroeid tot een volwaardige vereniging waarvan het 1e elftal voor het 2e seizoen uitkomt in de Hoofdklasse.

Johan is ook belangrijk geweest voor het dorp Achterberg als we denken aan het mede organiseren van de braderieën in de jaren ‘80 en later de Achterbergse Dagen. Verder stond hij aan de wieg van de oprichting van het Oranje Comité in Achterberg en stond hij andere Achterbergse verenigingen bij met raad en daad. Vanwege zijn verdienste voor de voetbalsport in het algemeen en voor VVA’71 in het bijzonder werd Johan in 1996 door de KNVB onderscheiden met de Zilveren Speld van de KNVB en in 2011 werd hij door de KNVB benoemd tot Lid van Verdienste. Thans is Johan bij VVA’71 betrokken als o.a. adviseur van de club en teammanager van de A-selectie.

Voorzitter Adri van der Laan sprak lovende woorden aan het adres van Johan en hij bedankte Johan voor zijn gedrevenheid, zijn inspanningen, steun en nooit aflatende inzet voor VVA’71.

Vervolgens feliciteerde hij Johan met zijn ‘eretitel’ en overhandigde hij aan Johan de bijbehorende oorkonde alsmede de voorzittershamer die bij deze ‘eretitel’ hoort.

Meer nieuws
Overzicht