Voorbeschouwing VVA Achterberg – ESA

23-09-2022

Zaterdag 24 september a.s. staat de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023 op het programma en debuteert VVA Achterberg in de 3de klasse. Op het vernieuwde kunstgrasveld van sportpark “De Meent” treft het tegenstander ESA uit Arnhem.

Na 7 weken van voorbereiding gaat het er nu dus eindelijk van komen. Jarenlang hikte VVA Achterberg aan tegen promotie naar de 3de klasse en nadat Corona een 2-tal jaren roet in het eten had gegooid, werd vorig seizoen via een mooi kampioenschap de promotie naar de 3de klasse behaald. In deze 3de klasse treft het een groot aantal regioclubs en belooft het een spannende competitie te worden mede vanwege de versterkte degradatieregeling in dit seizoen.
Tijdens de wedstrijden in de voorbereiding werden er wisselende resultaten behaald. Bij de Wageningen-Cup werd een finaleplaats behaald die na strafschoppen werd verloren, was er een uitstekende 3-2 winst tegen 2de klasser OVC’85, maar werd er ook met 2-1 verloren van Fortissimo. De 3 bekerwedstrijden tegen allemaal 3de klassers waren goede graadmeters en daarin bleek, dat een aantal spelers nog wel moet wennen aan het niveau van de 3de klasse. De handelingssnelheid is hoger en foutjes worden sneller afgestraft. Dinsdag jl. werd de bekercompetitie afgesloten met een 4-2 overwinning op het Amersfoortse Amsvorde.

Tegenstander Excelsior Sportief Arnhem is opgericht in 1954 en kwam tot stand via een fusie tussen Excelsior Sportief en Christelijk Voetbal Vereniging Arnhem. ESA acteert al jaren op het niveau van de 2de en 3de klasse en de laatste jaren eindigden ze steevast in de top 5. Het team van ESA herbergt een aantal ervaren spelers en daarnaast zijn er veel scorende spelers als Job Seinen en Theo Weijs. Volgens ingewijden behoren de Arnhemmers het komend seizoen tot de titelkandidaten, dus VVA Achterberg zal aan de bak moeten vandaag om met een goed resultaat het seizoen te beginnen.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Mevr. J.T.G. Vermeer.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur