VVA wint met 2-1 van Driebergen

27-01-2020

In Achterberg speelde VVA Achterberg tegen FC Driebergen de eerste wedstrijd na de winterstop. Tevens de laatste wedstrijd van de 1e competitiehelft. Het werd geen gemakkelijke wedstrijd voor de Achterbergers. Dat kwam met name door de tegenstander die goed georganiseerd speelde en veel weerstand bood. Uiteindelijk was de 2-1 overwinning verdiend en blijft VVA trotse koploper.

In de eerste 10 minuten zette VVA Driebergen vast en was het al een paar keer dreigend in de zestien. Toch was de eerste grote kans voor de Driebergers die er na 10 minuten goed uitkwamen en voorlangs schoten. VVA was gewaarschuwd. Het beeld van de wedstrijd was bepaald. Driebergen speelde niet alleen verdedigend sterk, maar kwam er ook regelmatig goed uit. VVA had overwicht en meer balbezit maar kwam met name over de vleugels te weinig door. Door het uitvallen van centrale verdediger Wesley Rocourt na 15 minuten werd het verdedigend ook onrustiger bij de Achterbergers.

In de 30e minuut kwam VVA op een 1-0 voorsprong door Mike Molenaar op aangeven van Simon Brouwer. De voorsprong duurde niet lang, want enkele minuten later werd een slordigheid in de Achterbergse verdediging afstraft door Driebergen en stond het alweer 1-1. Tevens de ruststand.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld onveranderd en kwam VVA opnieuw op voorsprong. In de 62e minuut kopte Ilias Abba bij de 1e paal binnen na een goede actie en voorzet van Kevin van Offeren. Dezelfde Kevin van Offeren scoorde niet veel later bijna de 3-1, maar zijn kopbal werd van de lijn gekopt.

Het werd nog een spannende laatste fase. Het lukte VVA niet de 3-1 te scoren, terwijl Driebergen er regelmatig dreigend uitkwam. Toch wisten de Achterbergers de voorsprong vast te houden en werden de drie punten gekoesterd.

Inmiddels zijn we halverwege de competitie en staat VVA na 13 wedstrijden nog steeds op de 1e plaats met 5 punten voorsprong op directe concurrent Candia dat met 4-2 van Patria won. De ploeg uit Zeist heeft nog steeds drie wedstrijden minder gespeeld maar inmiddels 3 verliespunten meer dan de Achterbergers.

Volgende week speelt VVA een uitwedstrijd bij SVMM, aanvang 14:30 uur in Maarn.