Voorbeschouwing Candia’66 - VVA Achterberg


09-10-2020

Zaterdag 10 oktober a.s. staat de volgende Gemeentelijke derby op het programma. Waar op zaterdag 26 september jl. de uitwedstrijd tegen Oranje-Wit op het programma stond (4-0 winst), wordt er nu afgereisd naar Rhenen, waar op de Grebbeberg aangetreden wordt tegen mede titelkandidaat Candia’66. Wedstrijden tegen Candia’66 zijn altijd wedstrijden waar veel toeschouwers op af komen, maar ditmaal zijn er vanwege de Corona-maatregelen geen toeschouwers welkom. Enorm jammer, want toeschouwers zorgen altijd voor een leuke sfeer bij dit soort derby’s. Vorig seizoen won VVA Achterberg de wedstrijd op de Grebbeberg met 3-0.

VVA Achterberg was afgelopen zaterdag erg genadig voor het bezoekende SVMM door slechts met 6-1 te winnen. Het elftal van trainer Jan Veldhuizen verzuimde om de score uit te drukken in dubbele cijfers en liet dat eigenlijk voor de 2de thuiswedstrijd op rij gebeuren, want ook tegen ’t Vliegdorp hadden de dubbele cijfers op het scorebord moeten komen. Tegen SVMM waren Wesley van Beijnum (3x), Wesley van Merkestein, Wesley Rocourt en Tim van Ginkel trefzeker. Doelman Wilco Verwoerd moest in de wedstrijd tegen SVMM voor de eerste maal deze competitie een tegentreffer incasseren. Na 3 wedstrijden bezet VVA Achterberg de koppositie met 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 18 voor en 1 tegen, maar heeft het nog niet echt tegenstand gehad en zaterdag tegen Candia’66 wordt dus de eerste graadmeter.

Candia’66 kwam afgelopen zaterdag niet in actie, omdat de uitwedstrijd tegen het Cothense SVF werd afgelast vanwege corona-besmettingen bij SVF. Deze wedstrijd zal op zaterdag 19 december a.s. ingehaald gaan worden. Candia’66 behaalde uit de reeds 2 gespeelde wedstrijden 6 punten en wist de 1ste competitiewedstrijd in Zeist tegen Patria met 3-1 te winnen en vervolgens werd er op de Grebbeberg met 7-2 gewonnen van DVSA uit Amerongen. Dick Boon, sinds dit seizoen de trainer van Candia’66, beschikt dit seizoen o.a. over de aanwinsten Mo Ajiach (voormalig o.a. FC Lienden en DOVO), Achraf el Azzouzi (ex. DOVO A1 en VRC), Jordy van Olderen (ex Veenendaal) en Martijn Sluis (ex Floreant Boskoop) en dat is een behoorlijke kwaliteitsinjectie. Met de kwaliteiten die ze al in huis hadden is Candia’66 daarom een geduchte concurrent van VVA Achterberg en mede-titelkandidaat. Bij het afbreken van het vorige seizoen in maart was de achterstand van Candia’66 maar liefst 10 punten op VVA Achterberg en dat zullen de Rhenenaren dit seizoen trachten te voorkomen.

De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. J. van Pinxteren.

De aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur. Kom dus niet naar het sportpark van Candia’66 toe, want publiek wordt niet toegelaten.