VVA Achterberg verliest thuis van Achterveld

08-10-2018

VVA heeft dure punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen SV Achterveld. De gasten uit Achterveld kwamen met aanvallende intenties naar Achterberg. In de 1e minuut kregen ze gelijk een grote kans cadeau, VVA verdediger Toine Korthouwer kopte te kort terug op doelman Nick van der Linden, die met een prachtige redding een achterstand voorkwam.

In de 6e minuut kwam VVA op een 1-0 voorsprong door Marwan van Heugten die de assist van Dwight Keeldar goed binnenschoot. Het spel golfde op en neer de 1e helft, waarbij VVA voetballend het betere van het spel had. Achterveld kwam er echter regelmatig dreigend uit, zonder tot grote kansen te komen. De kans was voor VVA, helaas een ten onterechte afgekeurde goal van Marwan van Heugten.

Met een 1-0 stand werd er gerust. In de 2e helft was het voetballend allemaal wat minder, de strijd en spanning was er niet minder om. Zo’n 10 minuten na rust had VVA de wedstrijd op slot moeten zetten. Een snelle aanval via Wesley Rocourt en Wesley van Merkenstein werd slecht afgerond. Niet veel later kreeg Achterveld een grote kans waarbij VVA doelman geblesseerd bleef liggen. Na een langdurige behandeling kon hij verder, uit de corner die nog openstond ontstond een kluts waaruit Achterveld de gelijkmaker scoorde.

In de 81e minuut scoorde Achterveld aanvoerder Sven van Rossum de 1-2 na matig verdedigen bij VVA. Direct uit de aftrap kwam VVA alweer op gelijke hoogte door een prima goal van Dwight Keeldar. Achterveld zat er conditioneel al helemaal doorheen, VVA was fitter, rook kansen en ging vol voor de overwinning. De kansen kwamen ook maar hij wilde er nog niet in. In de 88e minuut kreeg VVA een corner, waaruit Achterveld counterde. Er werd door VVA op het middenveld niet ingegrepen waarna een mooi schot door Nick van de Linden nog op de lat werd getikt. De rebound was voor opnieuw Sven van Rossum die er als de kippen bij was en de 2-3 binnen knalde.

VVA trok nog vol ten aanval voor de laatste minuten en een lange blessuretijd van minimaal 6 a 7 minuten. Helaas moest de verder prima leidende scheidsrechter Uijttewaal (letterlijk) de trein halen en floot af bij 90 minuten zonder extra tijd. Jammer voor VVA wat vandaag dure punten laat liggen. Een mooie overwinning voor Achterveld die hiermee nog de volle score houden met 9 uit 3.

De komende twee wedstrijden zijn voor VVA uitwedstrijden bij respectievelijk Uchta in Ochten en SVF In Cothen.