Missie geslaagd, nog plek voor 3 of 4 spelers in de selecties

08-06-2016

De technische commissie van VVA '71 heeft de laatste maanden samen met bestuur en onze hoofdtrainer enorm hard gewerkt om voor het nieuwe seizoen een volwaardig 1e elftal inclusief staf op de been te brengen. En dat is gelukt ! Tijdens een drukbezochte kennismakingsbijeenkomst op Sportpark De Meent werden er maar liefst 17 nieuwe spelers voorgesteld en een vrijwel compleet nieuwe staf.

Per januari 2016 heeft het 1e elftal van VVA ’71 zich terug moeten trekken uit de Hoofdklasse van de KNVB zaterdag. Dat betekent dat we in het nieuwe seizoen volledig opnieuw beginnen met een nieuw 1e elftal. Er is een helder plan van aanpak gemaakt voor de A en B-selectie van VVA ’71, het 2e elftal is uitdrukkelijk betrokken in de plannen.

Vanaf januari hebben er gesprekken plaatsgevonden met 10-tallen spelers. VVA biedt voor hen een goed georganiseerd platform, met andere woorden goede begeleiding en staf die spelers ook echt beter kunnen maken. Daarbij wordt er aantrekkelijk voetbal gespeeld waardoor het voetbalplezier maximaal is. De voorzieningen en accommodatie zijn in Achterberg natuurlijk prima voor elkaar.

Iedereen draagt bij aan een positieve kijk op de VVA’71. Zowel het 1e als 2e elftal zijn een visitekaartje van de vereniging. Het is leuk om tegen VVA te spelen, het is een prettig om in Achterberg op bezoek te komen. Voor zowel tegenstander als publiek.

Alle inspanningen zijn niet voor niets geweest. Een groot aantal spelers heeft inmiddels toegezegd naar VVA ’71 te komen, de nieuwe selecties beginnen steeds meer vorm te krijgen. Ook de staf voor beide selecties is vrijwel rond. Naast hoofdtrainer Jan Jaap van der Poel zijn dat bij de A-selectie keeperstrainer Arno Blankenspoor, verzorger / fysio Peter op 't Hof, assistent-trainer Ronald van der Laan, grensrechter Christiaan van der Laan, materiaalman Mark Baardman en teammanager Jan van Beijnum. Voor de B-selectie zal de trainer en staf binnenkort bekend worden gemaakt.

De technische commissie streeft naar een totaal aantal van minimaal 35 spelers voor de A en B-selectie inclusief 3 keepers. De teller staat inmiddels op 32, waarbij er nog met een aantal spelers gesprekken lopen.

De keepers zijn met Leroy van Dijk, Stefan Blankestein en Nick van der Linden naar volle tevredenheid ingevuld. Drie jonge talentvolle keepers die onder de bezielende leiding van Arno Blankenspoor zullen strijden om een basisplaats in het 1e team.

De gemiddelde leeftijd van de selecties ligt rond de 21 jaar. Met de komst van Patrick van der Laan, Thijs Elenbaars en Yat Win Law is er ook de beschikking over ervaren spelers die al langere tijd in een eerste elftal hebben gespeeld. Verder hebben een representatief aantal spelers Achterbergse of VVA 'roots'.

De komende weken hoopt de Technische Commissie voor zowel voor de A als B-selectie nog enkele spelers te kunnen overtuigen. Prioriteiten zijn een buitenspeler, een (ervaren) verdediger en ervaring voor de B-selectie.

Spelers uit de omgeving die onderdeel willen zijn van een mooie en boeiende nieuwe periode bij VVA '71 worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen.
Jeugdleden en seniorenleden voor de lagere teams zijn vanzelfsprekend altijd welkom!

Bestuurslid senioren

Egbert van der Burg
06 - 22324223

Technische Commissie
Cor van Doorn
06 - 53670630

Foto: Niels Roelofsen, VVA-er in hart en nieren is blij met alle ontwikkelingen en gaat komend seizoen zijn best doen voor een plaats in de A-selectie. Op de achtergrond het oude clubgebouw zoals het ooit begon.

Meer nieuws Overzicht