DFS – VVA Achterberg 1-4

15-08-2021

VVA Achterberg startte de 1ste wedstrijd in de voorbereiding met een ruime overwinning die gemakkelijk tot stand kwam. Zonder de vakantiegangers Wilco Verwoerd (net terug), Melchior Onderstal, Wesley van Beijnum, Patrick van der Laan en Bart Prins en de nog niet wedstrijdfitte Rick Degenaar, maar met nieuweling Jorn Hiensch in de basis, dicteerde VVA de gehele wedstrijd het spel. Een grote schare toeschouwers (ca. 200), waaronder vele supporters van VVA Achterberg kregen een leuke wedstrijd voorgeschoteld.

VVA kende een sterke beginfase van de wedstrijd en dat leidde in de eerste 6 minuten al tot een drietal kansen. Een doelpunt van Wesley van Merkestein werd afgekeurd wegens buitenspel, Mark van Ruiswijk kopte rakelings naast en wederom Wesley van Merkestein mikte net naast de verkeerde kant van de paal. In de 15e minuut kwam DSF op een 1-0 voorsprong. Een makkelijk gegeven strafschop na een ongelukkige handsbal van Kay van der Harst werd door Melvin van Ossenbruggen achter keeper Wiebe Hendriks geschoten. Voor VVA het sein om DFS verder achteruit te drukken en de nodige aanvallen richting het doel van DFS te laten rollen. In de 30ste minuut werd Wesley van Merkestein onreglementair afgestopt in het strafschopgebied en de scheidsrechter kende een strafschop toe aan VVA. Wesley Rocourt wist hier wel raad mee en bracht de stand op 1-1. VVA was heer en meester op het veld, maar verzuimde de score op te voeren. Net voor rust gaf Wesley Rocourt een fenomenale dieptebal (met buitenkantje rechts) op Mark van Ruiswijk die vervolgens breed legde op Wesley van Merkestein en Wesley schoot de 1-2 tegen de touwen. Een terechte voorsprong.

Na de rust denderde VVA door en DFS moest zich beperken tot verdedigen waarbij soms spijkerharde overtredingen niet geschuwd werden. Sven van den Brink liet een uitgelezen mogelijkheid liggen door 1 op 1 met de keeper de bal naast het doel te schieten, maar in de 73e minuut ging Mitchel Strijdhorst goed door en bezorgde de bal bij Jasper van Daalen die vervolgens Sven van den Brink in stelling bracht en ditmaal liet Sven de DFS-keeper kansloos. Een aantal minuten later wist Jasper van Daalen, uit een corner van Ilias Abba, de 1-4 tegen de touwen te koppen.

Een goed begin voor de brigade van trainer Veldhuizen die tevreden was over het vertoonde spel en de inzet die getoond werd. Komende week komen er weer een aantal vakantiegangers terug en kan er verder gewerkt worden aan de conditionele opbouw.

De wedstrijd van dinsdag 17 augustus ’21 tegen CHRC is op verzoek van CHRC geannuleerd. Volgende week zaterdag 21 augustus ’21 doet VVA Achterberg mee aan de Wageningen-Cup bij WAVV. Nadere informatie hierover volgt binnenkort.