Sinterklaas op bezoek bij VVA Achterberg

02-12-2019

Het is weer de tijd van het jaar, de tijd van de donkere korte dagen, de tijd van de winter maar ook de tijd van gezelligheid. Sinterklaas is weer in het land en ja als hij er dan is, dan komt de goedheiligman met zijn gevolg uiteraard ook altijd even langs bij VVA Achterberg.

Zo ook dit jaar. Afgelopen zaterdag 30 november was het zover. De jongste jeugd zaten in onze mooie VOC ruimte vol spanning en afwachting van de Sint en zijn Pieten. Een aankomst die overigens niet geheel vlekkeloos verliep.

Sint reist dit jaar immers met de trein en ja in ons pittoreske dorpje Achterberg hebben we nu eenmaal geen station. Na wat telefonisch contact (Sint is tegenwoordig goed bij de tijd) en uitleg werd vanuit VVA een zeer behulpvolle chauffeur (Jakob B.) met de VVA bus naar Rhenen gestuurd om ze te gaan halen. Echter na een kleine 15 minuten kwam hij onverrichter zaken weer terug met de mededeling dat er geen Sint en geen Pieten op het station in Rhenen stonden.

Na wederom wat contact bleek de Sint een station te vroeg zijn uitgestapt namelijk in Veenendaal.

Gelukkig bleek de goedheiligman nog over een zeer goede conditie te beschikken en is hij samen met zijn Pieten uiteindelijk iets verlaat (maar nog op tijd) lopend aangekomen op ons mooi Sportpark. Na even te zijn bijgekomen van deze wandeltocht werd het mooie grote boek erbij gepakt en heeft de Goedheiligman menigeen (ouders ook niet uitgesloten) in de aandacht gezet en o.a. beloond met een handje pepernoten. Aan het einde van zijn bezoek waren er voor alle kinderen nog zeer veel leuke cadeautjes. Na het uitdelen van deze presentjes en het afscheidslied was er toch echt een einde gekomen aan zijn bezoek. De Sint werd uiteindelijk door de wederom zeer behulpvolle Jakob naar zijn volgende bestemming gebracht.

Na afloop werden de cadeaus door de kinderen gretig gebruikt en waren tientallen ouders direct bezig de versieringen en de vele op de grond gevallen pepernoten op te ruimen zodat alles weer op tijd gereed was voor de wedstrijd die middag.

Namens alle ouders en kinderen willen wij Sinterklaas en zijn Pieten heel erg bedanken voor weer een mooi en leuk feestje. En wij hopen u uiteraard volgend jaar weer te mogen begroeten.

Heel veel succes met de nog komende drukke dagen.

Met vriendelijke groeten,

De Feestcommissie.