Voorbeschouwing VVA Achterberg – vv. Schalkwijk

22-04-2022

Na de geweldige 6-0 overwinning van vorige week bij en tegen DEV Doorn staat zaterdag 22 april ’22 de wedstrijd tegen laagvlieger vv. Schalkwijk op het programma. vv. Schalkwijk bezet de 13de plek op de ranglijst en stevent af op degradatie naar de 5de klasse, want het heeft een achterstand van 14 punten op de veilige 10de plek. VVA Achterberg zal dus alert moeten zijn en de tegenstander zeker niet moeten onderschatten, want ook al is de tegenstander van vandaag een laagvlieger ook tegen dit soort tegenstanders moet er vol gas gegeven worden en 3 punten behaald worden. vv. Schalkwijk zal proberen de huid zo duur mogelijk te verkopen, want hen is er alles aan gelegen om te proberen om in de 4de klasse te blijven. Sinds dit seizoen hebben ze de overstap gemaakt naar het zaterdagvoetbal en worden er veel derby’s gespeeld in de Krommerijn regio. Naast het sportieve gedeelte betekent dit natuurlijk ook kantine inkomsten.

In de heenwedstrijd op 26 februari jl. in Schalkwijk wist VVA Achterberg ternauwernood met 0-2 te winnen en werd de winst pas in de laatste 10 minuten veilig gesteld door doelpunten van Wesley van Merkestein en Jorn Hiensch.
Trainer Dennis Koorn kan in de wedstrijd van zaterdag geen beroep doen op de geblesseerde spelers Jasper van Daalen, Tim van Ginkel, Jorn Hiensch en Bart Prins.

Na de wedstrijd van vandaag volgen er een 3-tal derby’s voor VVA Achterberg. Volgende week gaat het op bezoek bij SV Panter in Veenendaal, daarna volgt op zaterdag 7 mei a.s. de thuiswedstrijd tegen Candia’66 en vervolgens komt op dinsdag 10 mei a.s. Musketiers op bezoek (aanvang 20.00 uur). Alle wedstrijden vanaf nu zijn natuurlijk finales en is het kampioenschap het doel. Een eerste aanzet daartoe is gegeven op zaterdag 16 april jl.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidrechter Dhr. M. Achamrouk.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur