Voorbeschouwing VVA Achterberg – vv. Veenendaal

11-05-2023

Gaat het dan toch gebeuren……….?

Zaterdag 13 mei a.s. staat de thuiswedstrijd en tevens regioderby tegen vv. Veenendaal op het programma en kan ons 1ste elftal bij winst en puntverlies van ESA zich tot kampioen kronen in de 3e klasse A Oost. Na de 5-1 winst op WAVV en het 2-1 verlies van ESA bij Renswoude is VVA Achterberg wederom koploper en heeft het een voorsprong van 3 punten op ESA en zijn er nog 2 wedstrijden te spelen. Niemand had op 4 februari jl. verwacht, dat de competitie een enorme wending zou nemen. Met een voorsprong van 13 punten was het niet of ESA kampioen zou worden, maar wanneer ze kampioen zouden worden. De afgelopen weken is ESA echter in elkaar gestort en behaalde het uit de laatste 8 wedstrijden slechts 2 punten. VVA won 6 van de 8 wedstrijden en verloor er 2, waardoor het verschil nu ineens 3 punten in het voordeel van de Achterbergers is. De doelstelling voor dit seizoen was handhaving in de 3e klasse, maar dat werd in de winterstop bijgesteld naar plaatsing voor de nacompetitie. Plaatsing voor de nacompetitie is al een feit, want alleen ESA kan VVA Achterberg nog inhalen, dus is de 2e plaats al zeker en neemt VVA Achterberg de periodetitel van ESA over, mits VVA Achterberg geen kampioen wordt.

vv. Veenendaal heeft de punten nog hard nodig om niet in de problemen te komen voor promotie/degradatie wedstrijden of zelfs directe degradatie. Het bezet momenteel de 7e plaats op de ranglijst met 25 punten en dat is slechts 1 punt boven de veilige 9e plaats en 4 punten boven directe degradatie. vv. Veenendaal treft op de laatste speeldag in eigen huis ONA’53 dat eenzelfde puntenaantal heeft als vv. Veenendaal. ONA’53 ontvangt vandaag ESA en wij hopen natuurlijk dat ONA’53 de 3 punten in Wageningen houdt.

In de heenwedstrijd in Veenendaal werd op 10 december ’22 een 2-2 gelijkspel behaald tegen vv. Veenendaal. Voor vv. Veenendaal waren Alfred van Doorn en Elco van der Klift de doelpuntenmakers en voor VVA Achterberg namen Gijs van Roekel en Marvin van den Born de doelpunten voor hun rekening.

VVA Achterberg zal zaterdag, net als tegen WAVV, vanaf het begin scherp, geconcentreerd en vol overgave de strijd aan moeten gaan om de 3 punten in Achterberg te houden. Als dat gebeurt en de uitslag bij ONA’53 ook in het voordeel is van VVA Achterberg, dan kroont VVA Achterberg zich tot kampioen.

Zoals gewoonlijk wordt na de laatste thuiswedstrijd in de competitie feestelijk uitgepakt met live muziek na de wedstrijd om het seizoen op een leuke en gezellige wijze af te sluiten. Het kan nog feestelijker, leuker en gezelliger worden als de kampioensvlag gehesen kan worden. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een leuke middag/avond van te maken: 2 teams die strijden om de punten, de weersvoorspelling is goed met mooi en zonnig weer, er zijn diverse zangers en een DJ, het terras en buitenbar zijn open en er is een springkussen voor de kinderen.

De wedstrijd VVA Achterberg tegen vv. Veenendaal staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. Joop Visser uit Arnhem.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 15.00 uur