C1 start met mooie overwinning

15-09-2014

Zaterdag was het dan eindelijk zover, het begin van de competitie. Ook dit jaar weer in de tweede klasse, met geduchte concurrenten als de C1 van Candia, HDS en Valleivogels en de C2 van GVVV met onze oud-speler Wesley van Beijnum in de gelederen. De voorbereiding verliep niet al te voorspoedig. Weliswaar werd er goed getraind en veel geleerd, maar de fikse nederlagen deden het zelfvertrouwen van onze jongens geen goed. Veel goals tegen, zelf weinig kansen, de resultaten waren niet zo best. In de beker ging het al wat beter. Ondanks de 0-3 nederlaag waren we voetballend gelijkwaardig aan onze tegenstanders. Eens kijken of dat tegen DOVO C2 weer zou lukken. We traden aan met een gehavend team. Mike en Jan zijn voor langere tijd uit de running, en ook Jonathan kon niet spelen vanwege rugproblemen. Gelukkig waren Sam en Roy, die van de week niet helemaal fit leken, er gewoon bij. Akram was al eerder overgeheveld naar de C1, en zaterdag werden ook Bas en Wilco geleend van de C2 om toch dertien man te hebben. De eerste helft ging gelijk op. Aan onze zijde werd de stijgende lijn van de afgelopen duels voortgezet. Verdedigend stond het beter en het middenveld speelde iets dwingender. Jasper kwam een paar keer goed langs zijn man maar helaas werden er niet veel kansen gecreëerd. Achterin werd weinig weggegeven door Sam, Martijn, Peter en Tim. 0-0 leek daarom een logische ruststand, maar daar dacht de foutloos fluitende William van Laar anders over. Hij gaf een terechte penalty na een tackle op onze doorgebroken aanvoerder Guus. Dit buitenkansje werd benut door Roy, die de keeper koeltjes de verkeerde hoek instuurde en zo voor een 1-0 ruststand zorgde. Na wat omzettingen in de rust begonnen we goed aan de tweede helft. Ook het scoreverloop zat mee, al vroeg in de tweede helft maakte invaller Wilco de 2-0. Hij stond precies op de juiste plek in de zestien en schoof rustig binnen. Vrij snel daarna werd het 3-0 na goed doorgaan van Nick. Daarmee was het laatste restje hoop verdwenen uit de roodwitte DOVO-harten, en konden onze jongens de wedstrijd comfortabel uitspelen. Weliswaar maakte DOVO nog een mooie eretreffer, maar drie goals van Tim, die telkens beheerst de keeper uitspeelde, zorgden voor een (let goed op Henk) eclatante 6-1 overwinning. Het lijkt erop dat de voorbereiding zijn vruchten gaat afwerpen. Nu maar kijken of dat ook geldt voor onze volgende wedstrijd. Zaterdag as spelen we uit tegen DEV, een club waar we in het verleden spannende duels mee uitvochten. Zij verloren hun eerste wedstrijd, uit tegen Renswoude, met 3-2 en zullen dus gebrand zijn op een goed resultaat.