VVA wint bekerwedstrijd tegen Vriendenschaar

01-09-2019

VVA speelde op een warm Sportpark De Meent de 1e bekerwedstrijd tegen de kampioen en concurrent van het vorig seizoen, 3e klasser Vriendenschaar uit Culemborg.

De selectie van VVA heeft dit seizoen diverse nieuwe gezichten. In de verdediging maakten Maik Veenendaal en Bart Prins hun debuut, op het middenveld Simon Brouwer en in de aanval Erik Elings en Mike Molenaar.

De eerste grote kans was voor Vriendenschaar, maar het schot van dichtbij werd wild over geschoten. Daarna nam VVA het initiatief. Twee van de nieuwkomers wisten voor rust te scoren, eerst was het Simon Brouwer die een gecaramboleerde voorzet knap binnenschoot. Kort erna was het Mike Molenaar die er vandoor ging en beheerst afrondde. In de laatste fase van de eerste helft verzuimde VVA door te drukken. Enkele goede kansen werden niet benut.

Na rust begon VVA goed, een prima doelpunt van Wesley van Merkenstein werd discutabel afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. In de loop van de 2e helft kwam Vriendenschaar wat beter in de wedstrijd. Mede omdat VVA de ruimte die het kreeg niet goed benutte bleef de 3-0 uit, waardoor het nog onnodig spannend werd. Eerst wist VVA doelman Wilco Verwoerd met een prima redding de nul nog te houden, tien minuten voor tijd scoorde Vriendenschaar alsnog de 2-1. Vlak voor tijd werd een doelpunt van VVA invaller Mitchel Strijdhorst (terecht) afgekeurd vanwege een duwfout waarmee 2-1 de meer dan verdiende eindstand was.