Forse nederlaag voor VVA Achterberg

23-05-2023

In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen reisde VVA Achterberg af naar Ederveen om daar de degens te kruisen met Advendo’57. Afgelopen week was het nog nagenieten van het behaalde kampioenschap en stond er deze wedstrijd voor VVA Achterberg eigenlijk niets meer op het spel, maar wilde men, behalve de eer, met een goed resultaat de competitie beëindigen temeer omdat er afscheid werd genomen van een aantal spelers en stafleden. Voor Advendo’57 was er nog een minieme kans om de 3e periodetitel te pakken en aangezien dit seizoen alles mogelijk bleek in de 3e klasse A Oost kon dat best eens gebeuren. Zelf moesten ze daarvoor VVA Achterberg verslaan en moesten de uitslagen op de andere velden in het voordeel werken. Advendo’57 won met 4-1 van de kampioen en deed dus was het moest doen. Na de wedstrijd bleek, dat de uitslagen op de andere velden positief waren voor Advendo’57 waardoor ze de 3e periode in de wacht sleepten en dus play-off wedstrijden voor promotie gaan spelen.

Opnieuw snelle achterstand
Zoals al vaker dit seizoen kwam VVA Achterberg snel op achterstand. Al in de 2e minuut was het raak en ook in de 10e minuut wist Advendo’57 te scoren. Twee keer stond Marien van Roekel aan de basis en beide keren wist de snelle buitenspeler Richard Lokhorst VVA Achterberg-doelman Wiebe Hendriks te passeren. VVA Achterberg kon hier weinig tegenover stellen en slechts wat kleine kansjes creëren, maar niet echt gevaarlijk worden. Advendo’57 kon zich naar hartenlust uitleven en controleerde de wedstrijd.

Na de rust probeerde VVA Achterberg iets meer tegenstand te bieden, maar Advendo’57 was getriggerd door de tussenstanden op de andere velden en bleef continu de aanval zoeken. In de 75e minuut scoorde Luc Goudsbloem met een schot van buiten de 16 meter de 3-0 en leek de wedstrijd gespeeld. Nauwelijks 3 minuten later legde scheidsrechter Maat uit Harderwijk de bal op de stip voor VVA Achterberg, na een overtreding op Sander Keulen. Rick Degenaar schoot vervolgens de strafschop onberispelijk binnen en bracht de stand op 3-1. In de slotseconden werd het nog 4-1 door Jordie Koudijs.

Afscheid van Jan Fluit met periodetitel
Terwijl er na de wedstrijd afscheid werd genomen van Jan Fluit, bleek toch, dat Advendo’57 beslag had gelegd op de 3e periodetitel en zich dus heeft geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de 2de klasse. Namens VVA Achterberg sprak teammanager Adri van der Laan mooie woorden aan het adres van Jan Fluit en bood hem een mooie bos bloemen en een VVA-cadeau aan.