CHAPEAU: 0-4 winst bij koploper

09-11-2014

ODIN’59-VVA’71 0-4 (rust 0-1) Doelpunten: Denny van Loen; Luud Eikemans; Ruben Rip (2x)

Een puike prestatie en een sterk collectief optreden. Zo kan de wedstrijd bij het altijd lastig te bespelen en fysiek sterke ODIN’59 het beste samengevat worden. Een 0-4 overwinning bij de lijstaanvoerder is een uitslag die staat. Waarmee de formatie van trainer Johan de Man en zijn staf bezig is met een derde driepunter op rij een mooie serie neer te zetten. Een reeks waarvoor VVA’71 terug moet naar september 2012. Op een goed bezocht sportpark Assumburg nam VVA’71 onmiddellijk het initiatief en de eerste wapenfeiten deden zich al snel voor. Al in de tweede minuut moest ODIN’59 goalie Van Dijk gestrekt naar de hoek bij een schot van Anouar Tmim. De thuisclub was gewaarschuwd. Vooral de eerste helft speelden de Achterbergers sterk en waren ze veruit de bovenliggende partij. De organisatie stond, er werd tijdig druk gezet en ODIN’59 met veel lengte in de ploeg kon niet in de wedstrijd komen. In de 18e minuut had de openingstreffer aan al moeten vallen. Rechterverdediger Roy Versluis kon doorkomen en stuitte op de doelman waarna Rogier Gerritsen de terugspringende bal net niet voldoende kon controleren en voor open doel naast schoot. Even later had de bal zo maar op de elfmeterstip gekund na een handsbalsituatie in het 16-metergebied van de thuisclub. De overigens souverein leidende scheidsrechter Bronsvoort oordeelde echter anders. In de 40e minuut was het eindelijk wel raak. Een goed via Mourad Marbouh opgezette aanval bracht de bal bij Anouar Tmim. Diens voorzet werd prima afgerond door Denny van Loen en de 0-1 was een feit. De 0-1 ruststand was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen en de thuisclub wist het de weer solide opererende verdediging op geen enkel moment echt moeilijk te maken.
In de tweede helft probeerde ODIN’59 met twee verse wissels onmiddellijk de bakens te verzetten en feller van zich af te bijten. Toch waren de eerste mogelijkheden weer voor VVA’71 en als de kansen beter waren uitgespeeld had de wedstrijd al vroeg op slot gegooid kunnen worden. Zo had de overijverige Siemen Eijkemans in de 49e minuut een prima kopkans. Vervolgens ging de thuisclub nog meer aanzetten en even kwam VVA’71 onder druk. De ploeg wist echter binnen niet al te lange tijd de grip weer terug te krijgen op de wedstrijd. Dit tot frustratie van de ODIN’59 trainersstaf die zich vervolgens maar op de scheidsrechter ging afreageren. In de 65e minuut was er weer een fraaie aanval van VVA’71 waarbij Denny van Loen zijn inzet prima door de keeper zag worden gered. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam er meer en meer ruimte. Voor trainer Johan de Man reden Ruben Rip in te brengen voor Denny van Loen. Na een mogelijkheid voor Rogier Gerritsen in de 75e minuut viel een minuut later de bevrijdende 0-2. Een vrije bal van Mourad Marbouh werd gemist in de defensie van de thuisclub en verdediger Luud Eijkemans was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Binnen vijf minuten wist Ruben Rip vervolgens de voorsprong tot 0-4 uit te bouwen. Eerst door in de 79e minuut na aangeven van Koen Oost de bal prachtig binnen te schieten en vervolgens in de 83e minuut door een goede actie op links van Jorik van Ruiswijk af te ronden. Bijna zou Ruben Rip nog een hattrick scoren maar het bleef uiteindelijk 0-4. Een prima resultaat waarmee de spanning aan de kop van de ranglijst in de hoofdklasse A weer helemaal terug wordt gebracht.
Een sterke wedstrijd van VVA’71. Solide verdedigend met een betrouwbaar keepende doelman Nicholas Skverer die niet echt in de moeilijkheden kwam. Op het middenveld heersend en prima georganiseerd. En voorin voortdurend bewegend, veel druk zettend en loerend op elke kans. Een formatie die meer en meer een geoliede machine begint te worden. Waarbij wel voorwaarde is dat elk schakeltje fungeert. Voor nu kan de selectie even genieten van dit mooie resultaat. De volgende competitiewedstrijd is over twee weken en dat wordt een nieuwe, pittige opgave als het sterke SteDoCo, waarmee VVA’71 samen tweede op de ranglijst staat, op bezoek komt.
Eerst wacht volgende week op sportpark De Meent de bekerwedstrijd tegen Pancratius.

Opstelling: Nicholas Skverer, Roy Versluis, Luud Eijkemans, Koen Oost, Jorik van Ruiswijk, Rogier Gerritsen, Christy Bonevacia, Mourad Marbouh, Anouar Tmim, Denny van Loen (Ruben Rip), Siemen Eijkemans.