Eerste elftal hervat competitie met thuisnederlaag

31-01-2015

De eerste thuiswedstrijd na de winterstop was gelijk een belangrijke wedstrijd voor het eerste elftal. Het op bezoek komende Achilles Veen stond net boven de Achterbergers op de ranglijst en beide ploegen moesten winnen om in het spoor van koploper SteDoCo te blijven. VVA’71 startte de door scheidsrechter Augustin goed geleide wedstrijd met Mike Versloot in de basis. De eerste helft was qua kijkspel niet echt aantrekkelijk. De gasten uit Veen waren misschien wat beter maar echte kansen waren er nauwelijks. Beide ploegen speelden afwachtend waarbij Achilles Veen wel een gretiger indruk maakte. Voorin kon VVA’71 de bal nauwelijks vasthouden en goede mogelijkheden deden zich niet echt voor. Het beste wapenfeit was een vrije bal van Mourad Marbouh in de 42e minuut die de Achilles Veen goalie uit de hoek wist te tikken.

Achilles Veen kwam na rust sterk uit de kleedkamer en nam gelijk het initiatief waarbij goede scoringsmogelijkheden ontstonden. De formatie van Johan de Man met in de tweede helft Leo van Eem voor de geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven Mike Versloot speelde apathisch en liep achter de feiten aan. In de 53e minuut nam Achilles Veen verdiend de leiding. Toch zou VVA’71 in de 60e minuut langszij komen. Een goede aanval werd door Roy Versluis na mooi combineren met Anouar Tmim overtuigend afgerond. De wedstrijd werd opener en VVA’71 leek eindelijk te beseffen dat met collectieve strijdlust er mogelijkheden lagen tegen Achilles Veen.  Door nonchalance en verdedigend zwak acteren werd de wedstrijd vervolgens onnodig uit handen gegeven. Eerst werkte in de 80e minuut de buitenspelval niet waardoor de gasten eenvoudig 1-2 konden scoren en in de 85e minuut leidde knullig spel in de achterhoede van Christy Bonevacia tot de 1-3. Achilles Veen werd hiermee in het zadel gewonnen en kreeg terecht de overwinning toebedeeld. In de slotfase werd het nog wel spannend toen invaller Ruben Rip op snelheid de Achilles Veen defensie aftroefde en Denny van Loen in staat stelde 2-3 te scoren. Het zou uiteindelijk bij 2-3 blijven waardoor VVA’71 tegen een onnodige, dure en volledig aan zichzelf te wijten nederlaag opliep. De ploeg was geen collectief en teveel spelers gaven niet thuis. Aanstaande zaterdag staat voor het eerste elftal de uitwedstrijd tegen rkav Volendam op het programma. Opstelling: Jaimy Schaap, Roy Versluis, Luud Eijkemans, Koen Oost, Jorik van Ruiswijk (Ruben Rip), Rogier Gerritsen, Christy Bonevacia, Mourad Marbouh (Ioannis Karafillakis), Anouar Tmim, Denny van Loen, Mike Versloot (Leo van Eem).