VVA wint derby bij Oranje Wit

28-09-2020

Voor VVA Achterberg stond de Rhenense derby tegen Oranje Wit uit Elst op het programma. Voor VVA zijn de wedstrijden tegen de gezellige dorpsclub de laatste jaren vaak lastig, terwijl de Elstenaren meestal in de onderste regionen van de ranglijst te vinden waren. Dit seizoen staat Oranje Wit onder leiding van trainer Niels Visser en speelt het met meerdere oud VVA spelers als Yat Win Law, Roberto van Tier en Gary Chen. Een serieuze tegenstander die het elke ploeg lastig kan maken. Daarbij speelt Oranje Wit nog ouderwets op gras. Op verzoek niet gemaaid waar een voetballende ploeg als VVA per definitie problemen mee heeft. Een mooi affiche dus. Het werd een echte derby met uiteindelijk een verdiende 0-4 overwinning voor VVA.

Bij VVA was Dwight Keeldar na een korte afwezigheid weer terug in de spits en ontbrak Kevin van Offeren nog vanwege een blessure. Bij Oranje Wit ontbrak Roberto van Tier vanwege een schorsing. De eerste kans was na 5 minuten voor VVA aanvaller Wesley van Beynum, maar door goed verdedigend werk kon hij net niet afronden. In de 10e minuut was het Dwight Keeldar die een goede actie beheerst afrondde en VVA op een 0-1 voorsprong zette. Hoewel VVA moeite had met het lange gras liet het de bal goed rondgaan en kostte het Oranje Wit veel energie om de ruimtes te belopen. De verdediging stond goed bij Oranje Wit, bij de Achterbergers was de eindpass vaak niet goed en ontbrak het aan scherpte in de afronding. Hierdoor was de stand met rust nog 0-1.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de bal lag al op de stip voor Oranje Wit. VVA doelman Wilco Verwoert toonde zich al vaker een penalty killer en deed het opnieuw. Met een prima redding hield hij de nul. Achteraf een heel belangrijk moment in de wedstrijd. Een mentale tik voor Oranje Wit waar al snel in de 2e helft de krachten wegvloeiden en VVA steeds meer ruimte kreeg. Het duurde nog tot de 75e minuut voordat Wesley van Beynum met een mooi schot de 0-2 binnen schoot. Hoewel er werd geappelleerd voor hands, keurde de verder goed fluitende scheidsrechter Huurdenan de treffer goed. Met het doelpunt was het verzet van Oranje Wit gebroken. Binnen een paar minuten liep VVA via twee doelpunten van opnieuw Dwight Keeldar uit naar 0-4 en dat had nog meer kunnen zijn ook.

Ondanks de ruime uitslag geen gemakkelijke wedstrijd voor VVA wat wel koploper is op doelsaldo.

Komende week een thuiswedstrijd tegen SVMM voor de Achterbergers, de week erop op 10 oktober de topper bij Candia.

Opstelling VVA: Wilco Verwoerd, Wesley Rocourt, Bart Prins (Maik Veenendaal), Tim van Ginkel, Toine Korthouwer, Simon Brouwer, Gijs van Roekel, Ilias Abba, Wesley van Beynum, (Mark van Ruiswijk), Wesley van Merkenstein (Kay van der Harst)