Daley van Beek Pupil van de week

12-12-2019

Aankomende zaterdag staat al weer de laatste competitie wedstrijd van 2019 voor ons eerste elftal op het programma. Het is nog maar een paar weekjes en dan is het jaar 2019 is al weer ten einde. Of te wel de winterstop staat voor de deur. Maar wel een lekkere winterstop want we gaan namelijk als “Winterkampioen” richting Kerst en Oud en Nieuw. Hoe lekker is dat? Zeker na de heerlijke overwinning van afgelopen zaterdag op één van onze directe concurrenten Candia uit Rhenen geeft dat de mannen veel vertrouwen.

Helaas geeft de competitie op dit moment wel een vertekend beeld want de andere directe concurrent Patria uit Zeist heeft afgelopen zaterdag wederom niet gespeeld en is met zeven wedstrijden, op een derde plaats in de stand, nog steeds ongeslagen.

Wij mogen daarom ook niet verslappen en moeten absoluut scherp blijven. Zeker ook bij de thuiswedstrijd van a.s. zaterdag tegen SVF 1 uit Cothen. Deze tegenstander is voor VVA altijd een zeer lastige horde. De laatste keer dat wij hier tegen speelde was in maart dit jaar. Voor SVF was deze wedstrijd destijds er één met een zeer emotionele lading wegens het net daarvoor overlijden van een zeer gewaardeerd lid, Jeroen de Wit. Een wedstrijd welke ondanks een vroege voorsprong van VVA(0-3 ruststand) een zeer spannend einde beleefde met een uiteindelijke uitslag van 2-3.

Kortom we zijn gewaarschuwd. De focus, inzet en wederom vertrouwen op kwaliteit zijn aanstaande zaterdag van essentieel belang. En ja u voelt hem al aankomen daar hoort ook een pupil van de week bij die deze kwaliteiten bezit. En die hebben we bij VVA Achterberg uiteraard! Daley van Beek is de man die zaterdag het eerste elftal op sleeptouw zal nemen als Pupil van de Week.

Daley speelt bij VVA in de JO8. Daley is een echte middenvelder. Een speler die het ziet, die de lijnen uitzet, technisch zeer begaafd is en een vreselijk hard schot in zowel zijn linker als zijn rechter been heeft. Ja inderdaad deze jongen is ook nog eens tweebenig. Je ziet hem na de wedstrijd vaak rondlopen in een AJAX tenue (op aandringen van zijn vader denken wij) maar het is daarom ook niet voor niets dat ze hem nu al zien als een combinatie van Hakim Ziyech, Frenkie de Jong en Donny van de Beek. Daley is een speler waarvoor men naar de voetbalvelden komt, echt fantastisch om naar te kijken. Een waanzinnige prestatie zeker gezien zijn nog zeer korte carrière. We gaan nog veel van deze jongen horen en zien.

Wilt u Daley met eigen ogen zien voetballen, kom dan eens kijken bij één van zijn wedstrijden op ons mooie sportpark de Meent in Achterberg. Dat wordt overigens wel in 2020 want Daley en zijn teamgenoten genieten ondertussen al van een welverdiende winterstop. Houdt het programma op onze site (www.vva-achterberg.nl) in de gaten voor meer informatie.

De wedstrijd VVA Achterberg 1 – SVF 1 start om 14.30 uur.

Daley, ontzettend veel plezier en geniet er van!

De feestcommissie.