VVA op karakter naar gelijkspel

03-11-2021

Zaterdag 30 oktober jl. speelde een gehavend VVA Achterberg de topper tegen koploper DEV Doorn. Van beide kanten werd het geen goede wedstrijd, maar VVA Achterberg knokte zich na een 0-1 achterstand naar een verdiend 1-1 gelijkspel. Door dit resultaat blijft DEV Doorn koploper en zakt VVA Achterberg naar de 4de plek op de ranglijst.

Afwezigen

VVA Achterberg miste maar liefst 4 basisspelers in deze kraker. Blessures waren er bij Rick Degenaar, Melchior Onderstal en Bart Prins, terwijl Wesley Rocourt geschorst was naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Candia’66. Het was dus puzzelen voor de technische staf van de Achterbergers. Met een nieuw centraal verdedigingsduo was het even afwachten hoe de samenwerking zou bevallen en hoe de organisatie neergezet zou worden. In het begin was het even wennen, maar allengs kwamen de verdedigers beter in hun spel.

De eerste 20 minuten waren voor DEV Doorn, maar daarna had VVA Achterberg een duidelijk overwicht. Kansen waren er ook en vooral Wesley van Beijnum had het vizier niet op scherp staan, anders had VVA Achterberg maar zo op een voorsprong kunnen komen.

Buitenspel?

Die voorsprong kwam er wel voor DEV Doorn. In de 40ste minuut brak DEV Doorn door op rechts. Doelman Wilco Verwoerd maakte een verkeerde inschatting, waardoor Paul Okkersen met enig fortuin de bal over de doelman in het doel schoot. Kort voor de rust dacht VVA Achterberg op gelijke hoogte te komen. Een dieptepass op maat van Wesley van Merkestein op Jasper van Daalen bracht Jasper alleen voor de keeper van DEV Doorn en Jasper wist de bal onberispelijk langs keeper Mark Sluis in het doel te schieten. De grensrechter van DEV Doorn had echter de vlag omhoog gestoken en de scheidsrechter Wateler (die overigens een prima wedstrijd floot) nam het signaal over. Op de camerabeelden was echter duidelijk te zien, dat op moment van spelen Jasper niet buitenspel stond.

Karakter

In de tweede helft toonde VVA Achterberg echt karakter. Meteen vanaf het begin kreeg het DEV Doorn in de wurggreep en liet het niet meer los. Wesley van Beijnum verzuimde de gelijkmaker in te schieten en ook Mark van Ruiswijk had geen geluk bij een kopbal. Ook de paal stond een gelijkmaker in de weg. De verdiende gelijkmaker kwam alsnog in de 85e minuut toen Wesley van Merkestein de bal met een halve omhaal de bal achter keeper Mark Sluis wist te schieten. Na de gelijkmaker ging VVA Achterberg op zoek naar de volle winst en moest DEV Doorn alle zeilen bijzetten om 1 punt mee naar Doorn te nemen.

Met nog 2 wedstrijden te gaan in de 1ste periode is het dringen aan de kop van de ranglijst in 4I. Er is een verschil van 3 punten tussen de nr. 1 en de nr. 7.