VVA gaat op bezoek bij sv. Olympia’25

30-05-2024

Zaterdag 1 juni ’24 staat de nacompetitiewedstrijd tegen sv. Olympia’25 op het programma. Na het teleurstellende 2-1 verlies van afgelopen zaterdag bij vv. Lunteren eindigde VVA Achterberg op een 11e plaats en is het veroordeeld tot het spelen van nacompetitiewedstrijden voor handhaving/degradatie.

In de 2e ronde (de 1e ronde werd gespeeld door de laagst geklasseerde periodekampioenen uit de 3e klasse) wordt er dus gespeeld tegen sv. Olympia’25 uit Hilversum. sv. Olympia’25 eindigde als 2e in de 3e klasse C met een achterstand van 2 punten op kampioen Jonathan uit Zeist. Uit 26 wedstrijden werden 51 punten behaald. 16 Wedstrijden werden er gewonnen, er werd 3x gelijkgespeeld en er werden 7 wedstrijden verloren. De veel scorende ploeg vond 76x het net van de tegenstander, terwijl er 38 tegendoelpunten geïncasseerd werden. Marouan Halouchi werd topscorer met 30 doelpunten.

sv. Olympia’25 verruilde in het seizoen 2015/2016 het zondagvoetbal voor het zaterdagvoetbal en dat resulteerde al meteen in deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse, maar sv. Robinhood was in de finalewedstrijden de sterkste en zo liep sv. Olympia’25 promotie mis. In het seizoen 2016/2017 werd wel promotie afgedwongen via de nacompetitie en versloeg het OSO in de finale. Vanaf het seizoen 2017/2018 komt sv. Olympia’25 uit in de 3e klasse. Vorig seizoen werd wederom nacompetitie behaald. Ditmaal voor promotie naar de 2e klasse, maar sc. Buitenboys was te sterk in de finale, dus speelde sv. Olympia’25 dit seizoen weer in de 3e klasse en gaat het nu wederom voor een herkansing voor promotie naar de 2e klasse.

VVA Achterberg zal zaterdag a.s. dus aan de bak moeten. Hoewel het afgelopen zaterdag de bovenliggende partij was in de wedstrijd tegen vv. Lunteren werd er toch een nederlaag geleden. Na een roerige week, waarin trainer Dik Peters van Ton en assistent-trainer Jan Veldhuizen op non-actief werden gesteld, werd er met het nieuwe trainersduo Rick Degenaar/Dion van der Laan toegewerkt naar deze wedstrijd waar Wesley van Beijnum en Tarik el Khoulati weer terugkeren in de wedstrijdselectie. Een wedstrijd die gewonnen moet worden, want anders volgt degradatie naar de 3e klasse.

De wedstrijd sv. Olympia’25 tegen VVA Achterberg staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. G. Beekman uit Alkmaar en hij zal geassisteerd worden door de KNVB assistent-scheidsrechters Dhr. H. van den Broek en Dhr. J. de Bruin. Als er na 90 minuten spelen een gelijke stand is, dan volgt er een verlenging van 2x15 minuten. Is dan de stand nog gelijk, dan volgen er strafschoppen.

Locatie: Sportpark “Berestein” te Hilversum.
Aanvang: 14.30 uur