VVA JO11-1 schrijft historie!

29-10-2018

Van uw aandachtig supporter: Al vele jaren ben ik een vaste supporter van onze club op het mooie sportpark “De Meent” in Achterberg. Een prachtige dorpsclub met een even zo mooie achterban van vrijwilligers en sponsoren. Een typische voetbalclub waar zo af en toe iets heel bijzonders gebeurd. Zo’n moment waar je als supporter zo ongelofelijk van kan genieten.

Als absolute liefhebber van het spelletje voetbal, is de jeugd vaak het leukst om naar te kijken. De onbevangenheid, het plezier maar vooral naar de ontwikkeling van de spelers. Over het algemeen is het zo dat binnen een bepaald elftal een aantal spelers opvallen in talent en de ontwikkeling daarvan.

Dat zijn de spelers waar een club als VVA Achterberg van droomt, de “nieuwe” lichting van het toekomstige eerste elftal. Maar zoals ik in het begin al zei, af en toe gebeurt er iets heel bijzonders binnen de club.

Binnen VVA is er een elftal wat nu in competitie verband speelt als JO11-1. Een elftal dat al zo’n 4 a 5 jaar met elkaar samen spelen. Een elftal die zijn gestart als kabouters bij VVA. Een elftal met een ongelofelijke fanatieke achterban. Een elftal op dit moment onder leiding van Wesley van Beijnum en Baby Ntotila Nkinki. Wesley heeft dit jaar het stokje over genomen van Jan van Beijnum.

Jan heeft met zijn gezin een nieuw slaapplekje gekocht en is daar druk bezig met behangen en nog wat andere zaken. Toch is Jan nog steeds zeer betrokken bij het elftal en wanneer Wesley er niet bij kan zijn, staat Jan samen met zijn absolute steun en toeverlaat Baby weer langs de lijn.

Dit elftal heeft in de JO9 al laten zien dat het tot bijzondere dingen in staat kan zijn. Maar wat er op dit moment gebeurd slaat echt alles.

Als eerste team binnen de historie van VVA Achterberg speelt dit elftal sinds kort in de HOOFDKLASSE! De hoogste klasse op amateur jeugdniveau. Een geweldige prestatie van het hele team, de staf en laten we daarbij ook de supporters niet vergeten. De JO11-1 van VVA Achterberg is in deze reeds lopende competitie ingestroomd.

Zaterdag 27 oktober 2018 was het zover. Na een verlate start (twee weken geleden een afgelaste wedstrijd) ging het balletje in de Hoofdklasse dan nu toch echt rollen. De eerste wedstrijd was op het eveneens prachtige en vooral grote sportpark de Wolfskamer van HSV de Zuidvogels in Huizen. Een middenmoter in deze klasse met 2 gewonnen en 2 verloren wedstrijden. Een mooi meetmoment voor onze mannen. Helaas kon Wesley wegens voetbalverplichtingen er vandaag niet bij zijn maar zoals ik al zei is Jan dan diegene die moeiteloos de behangkwast laat liggen, en trouw zijn plicht vervult.

De spanning voorafgaand aan de wedstrijd was om te snijden. Binnen de huiskamers, op scholen en speelpleinen werd door de mannen aan niets anders gedacht en gesproken dan aan deze eerste wedstrijd. En dat was te merken. De eerste 5 minuten van de wedstrijd stonden ze strak van de zenuwen. Geen pass kwam op de juiste positie terecht. Het was met een paar prachtige reddingen te danken aan de goalie Levi Blaak dat we niet al gelijk op achterstand kwamen. Maar na 5 minuten begon de vertrouwde voetbalmachine langzaam weer op gang te komen. En dat is waar je als supporter voor naar de velden komt. Het is ongelofelijk bijzonder hoeveel talent er binnen deze groep aanwezig is. Ieder individu heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten. De startopstelling van deze wedstrijd was, Levi Blaak, “de stopper” een betrouwbare sluitpost die ook nog eens heel lekker kan meevoetballen. Jelle van de Scheur, alias de “stofzuiger” met zo ontzettend veel verdedigende kwaliteiten, niemand komt hem voorbij.

Huib van Dijk, “de kameleon” hij is op iedere positie inzetbaar en kan zowel links als rechts uitstekend uit de voeten. Niek Meeuwissen, “de jager” hij verovert iedere bal en is met zijn oh zo sterke rechterbeen de leider van de opbouw. Sacha van Beijnum, “de Vos” zo sluw, zo slim loopt iedere meter effectief en heeft een ongelofelijk schot in zijn beide benen. Jari van Beijnum, “de architect” dit is de controleur op het veld ziet alles en iedereen en heeft een fenomenale handelingssnelheid. Dinand van de Weert, “the shooter” deze jongen heeft een linkerbeen van goud, iedere bal is goed en gevaarlijk. Tinasche Ntotila Nkinki, “de sniper” onthoudt deze naam. Dit is en wordt een hele grote. Elke geplaatste bal bij hem is raak.

Dit was de basis waar Jan deze wedstrijd mee startte. En als je dan denk dat je alles hebt gehad heeft hij op de bank nog twee van die toptalenten zitten. Rick Esmeijer, “de dirigent” zo ongelofelijk veel rust aan de bal. Altijd in controle en verzaakt nooit. Bjurn ter Haar, “de slang” glipt met zijn wonderbaarlijke balgevoel overal tussendoor en is voor het doel een absolute afmaker.

Zoals gezegd kwam na 5 minuten voetballen de voetbalmachine weer langzaam op gang en hoe. De meest mooie combinaties, passes en individuele acties kwamen voorbij. HSV de Zuidvogels met zelf ook een uitstekend voetballend team deden er alles aan, maar konden tegen dit elftal op dat moment weinig beginnen. In de 8ste minuut was het Jari die de score opende gevolgd door Bjurn in de 11de minuut. Zuidvogels kwam via een knappe aanval nog op 1-2 maar VVA wist de score door Sacha in de 20ste minuut en Tinasche in de 38ste minuut veilig te stellen op 1-4.

Ruststand 1-4! U ziet het goed. 1-4 in de eerste wedstrijd in de hoofdklasse. Kat in het bakkie zou je zeggen.

Maar dan begint gelijk het probleem. Het gaat deze talenten soms zo makkelijk af dat de scherpte in de wedstrijd verdwijnt. En zo ook vandaag. In de tweede helft was het Zuidvogels die de wedstrijd dirigeerde. Het spel bij VVA werd slordig en onzorgvuldig. VVA gaf Zuidvogels de kans om terug te komen in de wedstrijd en dat deden ze ook. Kort na rust wisten zij de 2-4 binnen te tikken. Gelukkig was Levi alert en wist hij erger te voorkomen. Tot dat het moment kwam van Jan van Beijnum (zo rond driekwart van de wedstrijd) zijn woede niet langer voor zich kon houden. Hij bulkte een zin uit over het veld, die ik hier zeker niet zal herhalen. Maar de strekking was dat de mannen niet mee moesten gaan in het spel van de tegenstander. En op de één of andere manier sloeg dat aan. Zelfs bij de supporters aan de overzijde van het veld. Vanaf dat moment waren ze weer wakker en begon het vertrouwde spel weer vorm te krijgen. Binnen een paar minuten wist VVA de marge te vergroten. Zuidvogels deed wat het kon maar wist niets meer in te brengen. De eindstand van deze wedstrijd 2-7! De doelpunten werden gemaakt door Jari, Sacha, Dinand en 2x Bjurn en 2x Tinasche. En dat geeft gelijk de veelzijdigheid van het team weer. Iedereen kan scoren en doet dat ook.

Wat een wedstrijd en wat een prestatie. Een elftal voor het eerst in de historie van VVA Achterberg in de hoofdklasse en dan ook gelijk zo’n resultaat neerzetten, ongelofelijk. Ik nodig u bij deze dan ook van harte uit om eens te komen kijken. En dat is al snel. Maandag 29 oktober spelen ze om 18.30 uur de volgende wedstrijd thuis tegen Woudenberg JO11-1. En 03 november staat de wedstrijd thuis tegen TOV JO11-1 op het programma. Deze wedstrijd start om 10.30 uur.

U wilt toch ook getuige zijn van deze historische gebeurtenis! Want dit is voetbal en zo hoort het te zijn!

Met sportieve groeten,

Uw aandachtig toeschouwer.