Eerste elftal zaterdag tegen NSC Nijkerk

27-11-2014

Het eerste elftal staat zaterdag voor een nieuwe uitdaging en test. Als koploper van de hoofdklasse A zaterdag de strijd aanbinden in Nijkerk met NSC dat momenteel samen met rkav Volendam op de laatste plaats staat. Hoe gaat de formatie van trainer Johan de Man om met het fenomeen dat je de te kloppen ploeg bent. Staan we nog met beide benen op de grond en kunnen we de concentratie, discipline en inzet opbrengen om deze wedstrijd een goed resultaat te behalen zodat de punten mee naar huis worden genomen. En de koppositie met verve verdedigd wordt. Vragen waarop zaterdag het antwoord moet komen.
De ploeg van de in Duitsland geboren ervaren en realistische trainer Jurgen Schefczyk zal er ongetwijfeld alles aan doen om het VVA’71 lastig te maken. Ondanks de klassering op de ranglijst heeft NSC thuis met uitzondering van de wedstrijd tegen ODIN’59 goede resultaten behaald met o.a. een winstpartij tegen Jodan Boys. Voor VVA’71 wordt het de eerste wedstrijd dit seizoen op natuurgras wat ook een bijkomend aspect is.
NSC pendelt de laatste jaren tussen de eerste klasse en hoofdklasse. Afgelopen seizoen werd, met een vijfde plaats op de eindklassering, via de nacompetitie promotie naar de hoofdklasse afgedwongen. En de bewoners van sportpark de Burcht zullen zeker alles in het werk stellen dit seizoen niet opnieuw gelijk weer af te dalen naar de eerste klasse.
Wat VVA’71 betreft zal het in verdedigend opzicht wat beter moeten dan afgelopen zaterdag. Toen maakte de ploeg het zich nog onnodig lastig in de slotfase. Aan de andere kant waren er ook voldoende kansen om een hogere score neer te zetten. Gezien de reeks die de ploeg de laatste vier competitiewedstrijden heeft neergezet kan met het nodige zelfvertrouwen richting Nijkerk gereisd worden. Zich realiserend dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst (volgende wedstrijd).
De wedstrijd NSC Nijkerk – V.V.A.’71 begint om half 3 in Nijkerk.

Meer nieuws
Overzicht