Prima overwinning voor VVA in Doorn

07-10-2019

VVA heeft een prima 0-3 overwinning behaald tegen DEV Doorn, één van de favorieten in de 4e klasse H. Door deze overwinning gaat VVA samen met Candia aan kop, beide ploegen nog zonder puntverlies.

VVA begon de wedstrijd met de 17-jarige Ben Zeeman op doel die de geschorste Wilco Verwoerd verving. Op de bank voor het eerst Henk Nouris, helaas voor zijn grote schare fans bleef het bij inschieten van Ben Zeeman. VVA speelde een sterke wedstrijd en was vanaf de aftrap duidelijk de betere ploeg. De Achterbergers creëeren veel kansen, zijn dominant in balbezit en geven achterin weinig weg. Het begon met twee mogelijkheden voor Erik Elings, die nog onbenut bleven. Maar niet veel later viel de 1-0 alsnog. Na een mooie aanval scoorde Ilias Abba op prachtige wijze na aangeven van Wesley van Merkenstein. Ook de 2-0 was een prima goal, gescoord door Mike Molenaar. Dit was ook de ruststand.

Na de rust probeerde DEV de aansluitingstreffer te forceren. Het begon scherp en zette druk op de Achterbergse verdediging. VVA kwam echter niet in de problemen en bleef de betere ploeg. Toen Mike Molenaar in de 60e minuut de 0-3 binnen tikte was de wedstrijd gespeeld. Helemaal toen DEV speler Pieter Hegger op domme wijze twee keer geel en dus rood kreeg na een overtreding en commentaar op de verder prima fluitende scheidsrechter Sidali.

VVA kreeg nog wel enkele goede kansen maar verzuimde om door te drukken. Aan de andere kant hield Ben Zeeman zijn doel schoon waarmee de eindstand op 0-3 werd bepaald.

Volgende week zaterdag 12 oktober ontvangt VVA op haar eigen Sportpark De Meent om 14:30 uur DVSA uit Amerongen. Opnieuw een mooi affiche.