Wedstrijdverslag Valleivogels F1 - VVA’71 F1

16-03-2014

Op deze zaterdagochtend in maart stond de uitwedstrijd tegen Valleivogels op het programma. Dit keer geen problemen met de tenues, wel een paar vaders die het erg vroeg vonden, veroorzaakt door festiviteiten de avond ervoor. Gerrit vd Brink liet het zelfs helemaal afweten ten gevolge van een feestje op vrijdagavond…

Onder de stralen van een flauw lentezonnetje werd er dit seizoen voor het eerst op gras gespeeld. Voor onze mannen die we inmiddels echt tot de kunstgrasgeneratie kunnen rekenen was dit een duidelijke handicap. De bal reageert en stuitert toch anders op een hobbelig grasveld. De wedstrijd was belangrijk omdat de teams van VVA en Valleivogels respectievelijk 2e en 3e stonden met één punt verschil. De winnaar zou 2e staan en als enige enigszins in het spoor van koploper VRC blijven. 

Na de mooie overwinning van de week ervoor begon VVA F1 goed aan de wedstrijd met direct al een paar kleine kansjes. Valleivogels gaf echter goed weerstand en kwam ook een paar keer gevaarlijk dicht in de buurt van Cas, die vandaag onze keeper was. Na een minuut of 10 opende Allan echter de score met een goede actie gevolgd door een prachtig schot in de verre hoek. Vrij snel daarna scoorde Luca de 0-2 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Valleivogels toonde echter veerkracht en kwam door slordig verdedigen van VVA al snel weer op 2-2. Sam Meeuwissen maakte zijn verdedigingsfoutje meer dan goed door met een mooi schot de 2-3 te scoren. Opnieuw kwam Valleivogels goed terug naar 3-3. VVA was beter en de druk op het doel van Valleivogels nam toe. Tot grote kansen leidde dit niet, behalve een een afstandschot van Daan op de lat. Zoals zo vaak in het voetbal valt dan de goal aan de andere kant, uit een counter scoorde Valleivogels zelfs de 4-3. Het liep inmiddels tegen het eind van de wedstrijd en VVA leek de wedstrijd te gaan verliezen. Het liep echter anders. VVA, wat al vele corners had gehad kreeg wederom een corner. In plaats van de traditionele voorzet nam Allan de corner kort op Luca, die één stap naar binnen zette en de bal schitterend in de verre kruising krulde. Wat een geweldig doelpunt en VVA stond weer gelijk. In de laatste seconden van de wedstrijd kreeg VVA opnieuw een corner. Dit keer weer een voorzet die prachtig door Tom werd ingekopt. Het eerste kopdoelpunt van Tom en direct de winnende.

Uiteindelijk dus een zwaarbevochten maar verdiende 4-5 overwinning. Complimenten aan het team, complimenten aan de spelers. Cas die een goede wedstrijd keepte, Marnik die met de week beter gaat voetballen, Daan en Jordy die sterk en nuttig speelden op het middenveld. Luca met 2 doelpunten weer belangrijk. Allan die niet alleen scoorde maar ook veel meters maakte en goed mee terug verdedigde, ga zo door Allan. Sam en Tom die goed verdedigden en ook nog scoorden, maar af en toe de snelheid en kracht van Cas als verdediger misten. Laurens die bijzonder sterk is in de duels, maar nog moet werken aan het overspelen.

Wederom een prima overwinning van onze jonge helden. Volgende week wacht HDS. Hoewel dit een makkie lijkt is het altijd uitkijken voor onderschatting. Goed en scherp trainen dus deze week!

Meer nieuws
Overzicht