Eerste oefenwinst voor formatie van trainer Johan de Man

12-08-2014

Na 2 gelijke spelen boekte het eerste elftal in de seizoensvoorbereiding de eerste zege. Tegen het naar de 2e klasse gedegradeerde Blauw Geel ’55 werd met 3-1 gewonnen.
Halverwege was de stand 1-1. Het Achterbergse doelpunt werd gescoord door Rogier Gerritsen na goed aangeven van Mike Versloot. De gasten uit Ede kwamen niet vaak voor het doel van de eerste helft op goal staande Jaimy Schaap maar scoorden wel net voor rust een knappe gelijkmaker na een onnodig weggegeven cornerbal. In de 2e helft, met de nodige wissels, lukte het VVA’71 niet echt ruim afstand te nemen. Deels door bij vlagen slordig spel en veel balverlies, deels door de voldoende mogelijkheden die er waren niet optimaal te benutten. De 2 doelpunten die na rust vielen werden gemaakt door Denny van Loen na goed voorbereidend werk van Rogier Gerritsen en door Sven Hensbergen die een vrije trap ineens binnen schoot.
Trainer Johan de Man begint eindelijk over een praktisch volledige selectie te beschikken en reist a.s. vrijdag met de selectie af naar Rijssen voor een trainings 2-daagse. Zaterdagmiddag wordt voor de volgende oefenwedstrijd in de voorbereiding in Rijssen aangetreden tegen hoofdklasser Excelsior ’31.