Nipt verlies voor VVA

11-09-2023

Zaterdag 9 september jl. ontving VVA in de 2de bekerwedstrijd 1e klasser SVL. In een verzengende hitte op sportpark “De Meent” werd door beide teams een prima pot voetbal op de mat gelegd en trok SVL met een 1-0 winst aan het langste eind en vergat VVA zichzelf te belonen voor een goede wedstrijd.

De trainers Dik Peters van Ton en Jan Veldhuizen hadden een prima strijdplan bedacht en ondanks de hitte lag het tempo in grote delen van de wedstrijd erg hoog. De eerste 10 minuten dicteerde SVL het spel en ontstonden er wat kleine mogelijkheden voor het doel van VVA-doelman Wilco Verwoerd, maar daarna kroop VVA uit haar schulp en ontstond er een enerverende en open wedstrijd met 2 ploegen die veelvuldig de aanval zochten. Nog voor de drinkpauze kwam VVA een aantal keren gevaarlijk door, maar was de eindpass niet nauwkeurig genoeg om echt gevaar te stichten.

Na de drinkpauze werd VVA gevaarlijker en kreeg het een aantal kansen. Er was een penaltymoment waarbij Wesley van Beijnum omvergetrokken werd, maar waar de matig leidende scheidsrechter Baist niet voor floot, een vrije trap van Gio Scharrenberg belandde in de handen van SVL-doelman Martijn Mostert, Wesley van Merkestein werd onterecht terug gevlagd voor buitenspel, een schot van Wesley van Beijnum werd geblokt waarna uit de ontstane corner Mike Jansen over het doel kopte en er was nog een serieuze kans voor Rick Degenaar. Net voor rust kwam SVL echter op een 1-0 voorsprong. Eerst werd er nog een grote kans gemist, maar even later scoorde Bart van Lankeren met een zondag schot.

In de rust werd de licht geblesseerde Gijs van Roekel vervangen door Nick ter Burg en ging VVA vol op zoek naar de gelijkmaker. SVL werd teruggedrukt op eigen helft, maar VVA moest wel oppassen voor de scherpe counters van de Langbroekers. Net voor de drinkpauze waren er 2 gevaarlijke momenten van VVA voor het doel van de tegenstander en bij beide momenten was Luuk Bender betrokken. Eerst werd na een hele mooie combinatie met Wesley van Merkestein slechts een hoekschop verkregen en even later schoot Luuk in kansrijke positie naast het doel na weer een prima combinatie met Wesley van Merkestein. Tijdens de drinkpauze in de 2e helft pepten de spelers elkaar nog eens op, want er viel echt wel iets te halen en een gelijkspel zou zeker verdiend zijn. De druk werd verder opgevoerd, maar grote kansen er ontstonden niet echt, terwijl doelman Wilco Verwoerd nog een aantal keren handelend moest optreden. Net voor tijd ontglipte Rick Degenaar nogmaals aan de verdediging van SVL, maar ook hij werd onterecht terug gevlagd voor buitenspel door de grensrechter van SVL.

Opstelling VVA:
Wilco Verwoerd, Luuk Bender, Nico van Laar (85e Sander Keulen), Mike Jansen, Wail Kada (56e Bjorn Looijen), Giovanni Scharrenberg, Joris Kuipers, Gijs van Roekel (46e Nick ter Burg), Wesley van Beijnum (75e Sven van den Brink), Rick Degenaar en Wesley van Merkestein.

Zaterdag 16 september ’23 wordt de laatste wedstrijd in de poulefase van de bekercompetitie gespeeld en gaat VVA op bezoek bij sv. Houten. De aanvang op sportpark “Oud Wulven” is 14:00 uur.