Eerste elftal thuis ruim met 4-2 langs DOVO

27-10-2013

VVA'71 - DOVO 4-2 (rust 3-0). Doelpunten VVA'71: Siemen Eijkemans 2x; Rogier Gerritsen 2x. Man of the Match: Siemen Eijkemans. Wedstrijdsponsor: IW4 Veenendaal. Wedstrijdbalsponsor: Steenhandel Henken, Veenendaal. Pupil van de week: Wouterus Menkveld.

De met de nodige spanning tegemoet geziene streekderby tussen VVA’71 en DOVO werd geen hoogstaande wedstrijd en kende nauwelijks de echte derbysfeer. DOVO was aan haar stand verplicht te winnen maar de druk die opgelegd wordt om kampioen te worden en de ‘must’ om de stap naar de topklasse te maken lijkt een verlammende uitwerking te hebben op de ploeg. VVA’71 wil daarentegen lekker in het linkerrijtje meedoen en vervolgens kijken waar het eindigen kan. Trainer Henk van de Pol had in deze wedstrijd een juist strijdplan uitgestippeld (de omzetting tussen Rogier Gerritsen en Marc Harlaux met daarvoor een zwervende Siemen Eijkemans en een controlerende Christy Bonevacia erachter pakte goed uit), zag zijn ploeg als collectief hard werken en beschikte over paar spelers die vandaag op basis van individuele klasse het verschil wisten te maken. De ‘rooien’ van het Panhuis maakten geen moment de indruk te geloven in een goed resultaat en speelden plichtmatig en zonder enige fantasie. De Veenendaalse aanhang droop dan al vroegtijdig in de tweede helft, vooral na de 4-0 bij 10 tegen 11, verslagen af. Ook in de 5e competitiewedstrijd in de geschiedenis tussen DOVO en VVA’71 zou het de Veense grootmacht niet lukken het nietige VVA’71 uit het nabije Achterberg op de knieën te krijgen. Bij rust keek de thuisclub al tegen een verrassende 3-0 voorsprong aan waarbij vooral de derde treffer van Rogier Gerritsen, op slag van rust, na een goede aanvalsopzet, een belangrijke was. Eerder had de beweeglijke Siemen Eijkemans al twee keer gescoord mede door zijn agressieve en alerte spel. Een terechte voorsprong gezien het spelbeeld en de betere kansen voor de Achterbergers. Zo had in de 14e minuut Matthijs Boom de score al moeten openen na opnieuw slecht verdedigen aan DOVO-zijde. De rechterflankspeler schoot de bal echter voor praktisch open doel over. De beste kans in de eerste helft aan Veenendaalse zijde was in de 20e minuut na vreemd optreden van de arbiter van dienst die bij een vrije trap voor VVA’71 een DOVO speler zo maar met de bal er vandoor liet gaan. Doelman Nicholas Skverer stond echter op zijn post en voorkwam een treffer voor de gasten. DOVO probeerde met 2 wissels in de rust de bakens te verzetten wat uiteindelijk geen effect zou blijken te hebben. Ook trainer Henk van de Pol moest al snel na rust wisselen. Robbin de Leeuw kwam de geblesseerde Luud Eijkemans vervangen. Het blessurelijstje in verdedigend opzicht wordt hierdoor wel erg lang waardoor de coach komende week voor een behoorlijke uitdaging staat met het oog op de volgende wedstrijd van aanstaande zaterdag. In de 51e minuut leek de wedstrijd een wending te krijgen. Doelman Nicholas Skverer maakte buiten het strafschopgebied een overtreding, na twijfelend verdedigen aan Achterbergse zijde, die de willekeurig en selectief met kaarten strooiende scheidsrechter De Waard met een rode kaart bestrafte. Waarvoor nog begrip kan zijn maar niet voor de wijze waarop de overtreding vervolgens door het arbitrale trio beoordeeld en geregistreerd werd. Na de ervaring bij Quick Boys lijkt helaas opnieuw dat in wedstrijden tegen clubs van ‘naam’, of voormalige grootmachten uit het amateurvoetbal, scheidsrechters blijkbaar menen met verschillende maten te moeten meten en niet objectief kunnen zijn. Dino Hasimbegovic nam na het wegzenden van Nicholas Skverer de plaats onder de lat in en moest gelijk aan de bak bij de toegekende vrije schop. Wat de goalie prima afging. Dat DOVO vervolgens met 11 tegen 10 een groot veldoverwicht zou nemen was voorspelbaar. Maar ook toen kon de formatie van trainer Peter Visee niet gevaarlijk worden en VVA’71 bleef gemakkelijk overeind. VVA’71 bleef loeren op een uitval en deed dat effectief. Getuige de 4-0 in de 73e minuut door Rogier Gerritsen. In de slotfase mocht DOVO blij zijn dat het nog tweemaal mocht scoren, eerst na onhandig verdedigen aan VVA’71 zijde en vervolgens in de 82e minuut na opnieuw geklungel aan Achterbergse kant waarbij de scheidsrechter een overtreding op keeper Dino Hasimbegovic over het hoofd zag. Naast de fraaie, overtuigende winst op titelkandidaat DOVO was de terugkeer in de 85e minuut binnen de lijnen van Jasper Bolland na bijna 14 maanden uitgeschakeld te zijn geweest (kuit en enkelbreuk) een mooie opsteker. Na genoten te hebben van het zoet van de winst in deze streekderby zal de ploeg van trainer Henk van de Pol zich nu moeten richten op de lastige uitwedstrijd aanstaande zaterdag tegen DVS’33 in Ermelo. Opstelling: Nicholas Skverer, Roy Versluis, Nico van Laar, Luud Eijkemans (Robbin de Leeuw), Mourad Marbouh, Rogier Gerritsen, Christy Bonevacia, Marc Harlaux, Matthijs Boom (Dino Hasimbegovic), Gerrit Bartels, Siemen Eijkemans (Jasper Bolland).