Voorbeschouwing VVA Achterberg – Bunnik’73

03-06-2022

Zaterdag 4 juni a.s. is de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022. In de kampioenswedstrijd komt tegenstander Bunnik’73 op bezoek. Vorige week won VVA Achterberg met 2-1 in Cothen en werd het officieus kampioen. Drie punten voorsprong op DEV Doorn met nog 1 wedstrijd te gaan, maar met een veel beter doelsaldo kan zaterdag omgezet worden in een officieel kampioenschap en dus de lang gekoesterde promotie naar de 3de klasse.

Bunnik’73 is een tegenstander waar terdege rekening moet worden gehouden, want in de heenwedstrijd in Bunnik werd een 4-4 gelijkspel behaald, nadat een 3-0 voorsprong uit handen gegeven werd, dus VVA Achterberg zal vandaag alert moeten zijn om de punten in Achterberg te houden, waar Bunnik’73 nog een theoretische kans heeft om de nacompetitie te halen.

De degradanten in de 4de klasse I zijn bekend, want Schalkwijk, DVSA, Oranje Wit en SVF zullen afdalen naar de nieuw te vormen 5de klasse. Vandaag valt ook de beslissing wie zich naast DEV Doorn en Odijk gaat plaatsen voor de nacompetitie en dus gaat strijden voor promotie naar de 3de klasse. Tot de laatste wedstrijd blijft het dus spannend.

In de wedstrijdselectie van VVA Achterberg ontbreken zaterdag de geblesseerden Tim van Ginkel, Jorn Hiensch, Patrick van der Laan en Gijs van Roekel. Laten we hopen, dat we de laatste wedstrijd van het seizoen met een mooi resultaat kunnen afsluiten, zodat we daarna een mooi kampioensfeest kunnen vieren.

De wedstrijd staat onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. José Torres Mendoza uit Hilversum.

Locatie: Sportpark “De Meent” te Achterberg.
Aanvang: 14.30 uur