Eerste elftal delft onderspit thuis tegen Ajax

05-04-2014

De onder zomerse weersomstandigheden gespeelde wedstrijd VVA’71 – Ajax werd een teleurstellende vertoning. Enerzijds vanwege het resultaat, anderzijds omdat de thuisploeg een gelaten indruk maakte en daardoor niet in staat bleek het de Amsterdammers echt moeilijk te maken. Qua voetballend ging het aardig gelijk op maar in verdedigend opzicht was het opnieuw niet kloppend en het ook fysiek sterkere Ajax bleek in aanvallend opzicht vele malen effectiever te zijn. De 1-4 einduitslag was dan weliswaar geflatteerd maar de punten werden wel terecht mee terug genomen naar de Toekomst.
Bij VVA’71 debuteerde de tussentijds gekomen Robbin van Schieveen onder de lat vanwege de schorsingen van zowel Nicholas Skverer en Julius van der Linden. De doelman had geen schuld aan de treffers en kan alleszins terugzien op een verdienstelijk debuut. Ook was Jasper Bolland terug in de basis waardoor Khalid Marbouh op de bank plaats nam. In vergelijking met de laatste wedstrijd speelde ook Matthijs Boom voor Clint van der Wal.
De eerste mogelijkheden in de wedstrijd waren voor VVA’71 en vooral de opgekomen Luud Eijkemans kreeg in 10e minuut een opgelegde kans toen hij oog in oog kwam met de Ajax doelman. Zijn inzet belandde echter op de paal. De eerste goede mogelijkheid voor Ajax was in de 19e minuut toen de Amsterdammers via Yuri Rose een vrije bal vanaf 18 meter mochten nemen na hands van Roy Versluis. Robbin van Schieveen wist de ingeschoten bal tot corner te verwerken. In de 22e minuut leek Siemen Eijkemans door te breken maar de aanvaller werd op het randje van buitenspel afgefloten. Waarna Ajax in de 29e minuut uit het niets de voorsprong nam. Niet scherp verdedigen stelde Glenn van Zoolingen in staat de bal van dichtbij binnen te tikken. Op slag van rust liep Ajax uit naar een geflatteerde 0-2 voorsprong na een cruciaal moment. Een lange bal van eigen helft liet de VVA’71 verdediging te gemakkelijk lopen waardoor topscoorder Dennis Kaars eenvoudig kon scoren. De grensrechter vlagde voor buitenspel maar scheidsrechter Serik besliste anders en kende het doelpunt toe.
Ook na rust was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd waardoor Ajax natuurlijk vanuit een afwachtende houding de wedstrijd kon controleren. VVA’71 kreeg nog wel kleine mogelijkheden maar echt gevaarlijk werd de formatie van interim trainer Richard van Vliet niet. Een ongelukkige handsbal van Nico van Laar in het strafschopgebied gooide de wedstrijd in de 52e minuut definitief op slot. Sergio Cameron benutte de elfmeter trap foutloos en tekende voor 0-3. Met de nodige wissels probeerde de thuisclub nog wel de bakens te verzetten maar zonder echt resultaat. In tegendeel want in de 65e minuut was het opnieuw Ajax dat via Dennis Kaars scoorde. Een schot van Yuri Rose werd geblokt waarna de topscoorder van de hoofdklasse A eenvoudig kon scoren. Vlak voor tijd deed VVA’71 nog iets terug via Siemen Eijkemans die de eer wist te redden en een goede aanval met Leo van Eem aan de basis goed afmaakte. Een minuut later was Siemen opnieuw gevaarlijk echter zijn schot ging net langs. Door de 1-4 winst blijft Ajax in de race voor de nacompetitie terwijl VVA’71 definitief afzakt naar de middenmoot. Met daarbij de wetenschap dat ploegen onder zich nog roeren en dat de competitie nog geenszins gespeeld is. Aanstaande zaterdag gaat VVA’71 op bezoek bij SDVB in Barneveld. Opstelling: Robin van Schieveen, Nick Vijlbrief, Luud Eijkemans (Robbin de Leeuw), Nico van Laar (Gerrit Bartels), Mourad Marbouh, Roy Versluis, Christy Bonevacia, Matthijs Boom, Marc Harlaux, Jasper Bolland (Leo van Eem), Siemen Eijkemans.