Eerste elftal verzuimt kampioen te verrassen. 4-2 verlies bij Sparta Nijkerk

03-05-2014

In de laatste uitwedstrijd van deze competitie wachtte Sparta Nijkerk dat al kampioen van de hoofdklasse A zaterdag was geworden en komend seizoen terug keert in de zaterdag topklasse. Op het fraaie en topklasse waardige sportpark de Ebbenhorst werd het een 4-2 nederlaag voor VVA'71. Een geflatteerd resultaat en opnieuw werd verzuimd de zo hard nodige laatste punten te halen terwijl er wel mogelijkheden waren. Sparta Nijkerk geloofde het met name in de eerste helft wel. Er werd plichtmatig en in een traag tempo gespeeld terwijl VVA'71 zeker in de eerste helft een geconcentreerde indruk maakte en bij vlagen alleszins redelijk veldspel liet zien. Al in de 4e minuut was het raak voor de Achterbergers toen na een goede aanval via Mourad Marbouh de bal bij de in de basis gestarte Clint van der Wal kwam die beheerst afrondde en de 0-1 op het scorebord aantekende. De thuisclub had weliswaar meer balbezit maar de organisatie aan VVA'71 zijde was in orde en via goede uitvallen werd op de counter geloerd. In de slotfase van de eerste helft werd het nog wel dreigend voor het Achterbergse doel maar de stand bij rust was 0-1 in het voordeel van de ploeg van interim trainer Richard van Vliet. Duidelijk was dat er mogelijkheden waren om deze middag met minimaal een puntje huiswaarts te keren. Waardoor je ook onmiddellijk na rust een sterk geconcentreerd en fel VVA'71 mocht verwachten. Het tegendeel bleek waar te zijn. Voor de zoveelste keer dit seizoen kende de ploeg een zwakke fase waardoor binnen korte tijd het scorebord veranderde van 0-1 in 3-1. In de 46e minuut ging Christy Bonevacia onnodig in de fout waardoor de thuisclub op de rand van het strafschopgebied een vrije bal kreeg. Doelman Julius van der Linden tastte mis en via een Sparta Nijkerk speler belandde de bal in het doel. In de 49e minuut ging de onzeker keepende Julius van der Linden bij een voorzet opnieuw in de fout en uit de rebound werd de 2-1 gescoord. In de 53e minuut werd het zelfs 3-1. De thuisclub leek op drift te geraken en VVA'71 keek machteloos toe. De opleving van Sparta Nijkerk was gelukkig niet van te lange duur waardoor VVA'71 terug in de wedstrijd kon komen. En het laatste half uur van de wedstrijd het initiatief mocht nemen met daarbij de nodige scoringsmogelijkheden voor o.a. Siemen Eijkemans en Jasper Bolland. Beide spelers wisten uit kansrijke posities het net niet te vinden. In de 83e minuut zag Siemen Eijkemans nog een fraai ingeschoten volley prima gekeerd door de Sparta Nijkerk goalie. Een minuut later kwam de spanning in de wedstrijd terug toen VVA'71 na een handsbal in het strafschopgebied een strafschop mocht nemen. Topscoorder Siemen Eijkemans benutte deze feilloos en bij een 3-2 stand probeerde VVA'71 in de slotfase nog een niet eens onverdiend puntje in de wacht te slepen. In de 90e minuut scoorde de thuisclub alsnog de 4-2 en was de wedstrijd beslist waardoor VVA'71 opnieuw met lege handen stond. Door deze nieuwe nederlaag ziet VVA'71 de degradatiezone steeds dichter bij komen. Gelukkig is er nog maar 1 wedstrijd te spelen en heeft de ploeg alles nog in eigen hand. Een punt in de laatste thuiswedstrijd a.s. zaterdag tegen Odin'59 is voldoende om het hoofdklasserschap voor volgend seizoen veilig te stellen. De ploeg die zich zelf volledig in deze positie heeft gemanouvreerd moet in staat worden geacht dit te bewerkstelligen waarbij ook doelman Nicholas Skverer na zijn schorsing weer beschikbaar is.